Lezing Heesters en bomen 1/10/2019

Datum:  dinsdag 1 oktober 2019 om 19.30 uur
Locatie:  De Zandput, Zandput 5, 4353 BA  Serooskerke
Toegang:  leden gratis; niet-leden €5,-

Heesters en bomen met mooie herfstkleuren, bijzondere vruchten en zaden - door Chris van der Wurff.
Lezing met levend materiaal d.w.z. circa 50 takken die besproken worden en door de zaal rouleren.

Kweek al 40 jaar houtige gewassen en vooral hetgeen wat de rest niet kweekt maar toch gewoon buiten in de tuin kan groeien. Een zogenaamde botanische kwekerij met planten uit de hele wereld, zolang ze maar in dezelfde zone groeien en voldoende winterhard zijn.
Bovendien laat ik planten groeien zoals ze zelf vormen, dus hun natuurlijke habitus. Uiteraard worden ze wel regelmatig verplant. Voor iedere plant is er een toepassing (droog of nat licht of schaduw, klein of groot enz.)

En op de kwekerij ook aanwezig twee Nederlandse plantencollecties namelijk; Morus en Amelanchier.

De lezing is interactief, dus als men ervaring heeft met een plant, in de lezing graag uw mening delen. Tips en toevoegingen altijd welkom !

Martine van der Meule, Lezingen

Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919