Lezing Vlinders in de tuin 10/09/2019

Datum:  dinsdag 10 september 2019 om 19.30 uur
Locatie: De Zandput, Zandput 5, 4353 BA  Serooskerke
Toegang: leden gratis; niet-leden €5,-

Lezing Vlinders in de tuin door Kars Veling.

Van de insecten zijn dagvlinders wel het meest geliefd. Door hun boeiende levenswijze en de prachtige kleuren spreken ze tot de verbeelding.
Het gaat echter niet goed met de dagvlinders in Nederland. Veel soorten zijn al verdwenen en de Rode Lijst met bedreigde soorten is nog lang.

Tijdens deze lezing zullen een aantal dagvlinders de revue passeren. Door in de huid van de vlinder te kruipen zullen we kijken hoe ze leven en welke eisen ze stellen aan hun leefomgeving. Als we dat weten kunnen we ook zorgen dat er weer meer vlinders komen. Daarvoor moet goed worden samengewerkt. De natuurbeheerders kunnen hun steentje bijdragen, maar ook gemeenten en Waterschappen moeten in inrichting en beheer rekening houden met de eisen die dagvlinders stellen.

Tuinbezitters kunnen veel doen voor vlinders. Door te zorgen voor voedsel voor de vlinders en ook voor voortplantingsmogelijkheden wordt de tuin een thuis voor vele kleurige fladderaars. Na deze avond heeft u flink wat tips om uw tuin om te dopen in een vlinderparadijs.

Martine van der Meule, Lezingen

Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919