Zaterdag 15 juni 2019 jaarlijkse tuinenreis naar Midden-Brabant

Update:

De Tuinreis was geweldig. Raymond de Lepper onze penningmeester had de reis dit jaar georganiseerd. Alles was tot in de puntjes geregeld. In de eerste tuin stond de koffie met gebak klaar en kregen we een rondleiding van de eigenaresse van de tuin. De tweede tuin werden we opgewacht met een lekker kopje thee en koffie. In de laatste tuin stond een heerlijke lunch te wachten.

Groei en Bloei Dordrecht e.o. organiseert een prachtige tuinenreis
op zaterdag 15 juni 2019.

Dit jaar bezoeken we drie tuinen in Midden Brabant. We zijn erin geslaagd dit voor een heel aantrekkelijke prijs voor onze leden te organiseren, zonder daarbij de kwaliteit uit het oog te verliezen.

Kosten (incl. bus, koffie/thee en lunch):
€ 25,00 leden
€ 50,00 niet-leden

We vertrekken om 09.00 uur. De bus staat bij De Oude School, Dubbelsteynlaan West 74, 3319 EM Dordrecht. U kunt daar goed parkeren.

Rond 16.30 – 17.30 uur zijn we weer terug bij de De Oude School, Dordrecht.

Aanmelden vóór 8 juni 2019 - IBAN NL40 INGB 0000 371877
t.n.v. Pennm KMTP Afd. Dordrecht te Dordrecht.

Graag duidelijk uw naam, en activiteit op de overmaking vermelden.

Als u zin hebt in deze leuke tuinreis geef u dan op bij onze penningmeester Raymond de Lepper.

Email: pennm.genbdordt@gmail.com

of een sms, whatsapp of bel naar telefoonnummer: 0623444311.

Hof ’t einde in Loon op Zand is onze eerste tuin die we gaan bezoeken. ‘Achter het huis wordt de tuin losser en vooral bloemiger. Vanaf het terras kijk je uit over royale borders en de grote vijver met vlonderpad. Strak geknipte hagen zorgen voor de nodige rust en geven af en toe een glimp prijs van een mooi tuinbeeld, het omringende landschap en de grassen-border. De grassenborder is natuurlijk in het najaar op zijn allermooist en ook dan bent u van harte welkom in de tuin.’ Hier zullen we ontvangen worden met koffie/thee en iets lekkers.

De tweede tuin de Tuynkamer in Kaatsheuvel is zeker de moeite waard om te bezoeken. ‘Peter en Anne Marie wilden geen tuin die je direct in zijn geheel kunt overzien. Daarom werden er diverse tuinkamers gemaakt. Dit zorgt bij een wandeling door de tuin voor een verrassend effect en heeft uiteindelijk de naam van de tuin "De Tuynkamer" opgeleverd. In "De Tuynkamer" wordt zo milieuvriendelijk mogelijk getuinierd met gebruik van biologische meststoffen en als het toch eens nodig is om beestjes te bestrijden gebeurt dat met natuurlijk insectenbestrijding (nematoden). De tuin is dan ook een waar bijen- en vlinderparadijs.’ Hier zullen we ontvangen worden met koffie/thee.

Tot slot brengen we een bezoek aan de Dijkgaerd in Kaatsheuvel. ‘Rond het huis liggen de intieme tuinkamers op kleur, met een witte tuin, de blauw-gele tuin en de paars/roze baroktuin. Rust is er in de vijvertuin. Al wandelend door de tuin komt er meer ruimte met een royaal gazon en borders in zachte kleuren naast de schuur. Dat sluit dan weer mooi aan bij de romantische rozentuin, compleet met prieel. Vanaf het overdekte terras geniet je van de grote vijver. Strak van vorm en volledig ingepast in de weelderige oeverbeplanting, zodat je haast niet ziet waar water ophoudt en aarde begint.’ Hier zullen we de uitgebreide lunch gebruiken.

Rond 16.30 – 17.30 uur zijn we weer terug bij de De Oude School, Dordrecht.

Kosten (incl. bus, koffie/thee en lunch):

€ 25,00 leden

50,00 niet-leden

Aanmelden vóór 8 juni 2019 - IBAN NL40 INGB 0000 371877
t.n.v. Pennm KMTP Afd. Dordrecht te Dordrecht.

Graag duidelijk uw naam, en activiteit op de overmaking vermelden. Wilt u uw telefoonnummer aan ons doorgeven zodat we contact met u kunnen opnemen bij verandering van het reisplan.

Meer informatie: https://www.tuinenmiddenbrabant.nl/

De geur van succes - Blik op de Tuin no. 916
voor t eerst parkieten aan mn plant