Activiteiten & Actueel

Verslag dagreis Gardenista

Verslag 16 mei dagreis naar Gardenista bij kasteel Ophemert.

Met een nagenoeg volle bus, mede dankzij leden van de Goese afdeling, vertrokken we om 8 uur uit Vlissingen. Onderweg werden we getrakteerd op koffie in de bus met een heerlijke verse abrikozenflap van bakker Koppejan uit Koudekerke.

We kwamen mooi op tijd aan en stonden meteen in de rij voor de pinautomaten om muntjes te kopen voor de koffie en catering. Dat kostte wat moeite maar we zijn er in geslaagd.
Het terrein zag er feestelijk uit met mooie stands, veel bloemdecoraties bv boomwortels ingepakt in bloemen, versieringen met bloemen langs tentoverkappingen.
Er was veel te zien en te ontdekken. Lezingen werden bijgewoond in het souterrain van het kasteel en het koetshuis, aangelegde tuinen werden bewonderd, er werd genoten van koffie met muffin met vioolmuziek, sfeervolle bloemstukken in het kasteel, een prachtige sprookjesachtige bonte stoet met mooie  kostuums van bloemen, boom en zon die het seizoen uitbeeldden van groei en bloeien.

Kortom een heerlijke dag met voor elk wat wils en prachtig weer.

De bus werd volgeladen met leuke nieuwe aanwinsten voor de tuin. Daar was het toch allemaal voor te doen. Op de terugweg waren er nog lekkere hartige hapjes en een drankje om de ergste honger tijdens eventuele files te stillen. Maar dat viel allemaal erg mee, we waren om 19.15 uur weer terug in Vlissingen.

Ans heel erg bedankt voor de organisatie en de heerlijke traktaties!
Liesbeth Hamelink

Hierboven en -onder een impressie van de dag. Meer foto's in het Opens internal link in current windowfoto album.

Gardenista dagprogramma donderdag 16 mei

Het programma is nog onder voorbehoud.... Klikt u op de plaatjes voor een vergroting.

Klikt u hier voor het aanmeldformulier.

meer

Spelregels bij activiteiten

(onderaan het volledige Protocol)

Leden hebben op vertoon van hun geldig Groei & Bloei pasje gratis toegang tot lezingen; niet-leden betalen € 5,-. Tot de leden behoren ook de partners/huis-genoten van de abonnementshouder.

Bij activiteiten/reizen kan een lid altijd maximaal één introducé meenemen. Niet-leden en introducés betalen per activiteit een vooraf vastgesteld bedrag extra.

Zie verder: protocol onderaan.

Inschrijvingen en Annuleringen van deelname aan activiteiten van en door G&B afdeling Walcheren*

Mocht bij annulering van een activiteit/reis de vrijgekomen plaats niet opgevuld worden, dan zal helaas slechts de helft van het gestorte bedrag terugbetaald kunnen worden, in verband met de gemaakte kosten. Bij annulering vanaf de 28e dag tot dag van vertrek of later bent u de volledige reissom verschuldigd.

(De vrijgekomen plaats kan door deelnemers van de reservelijst ingevuld worden of, als er geen lijst is, door iemand die aangedragen wordt door de “uitvaller”).

Bij over-inschrijving wordt er geloot.

Uw inschrijving bij activiteiten wordt later bevestigd. Bij een opgave via het e-mail formulier op de website krijgt u altijd direct een bevestiging van ontvangst. Zodra de definitieve doorgang van de activiteit is vastgesteld wordt uw inschrijving definitief. U dient zelf een reis-, bagage-, ziektekosten-, ongevallen-, en annuleringsverzekering af te sluiten.

*Bij activiteiten georganiseerd door een derde partij gelden de inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden van de desbetreffende partij en worden voor of na boeking verstrekt.

Geld overmaken op IBANnummer NL18RABO 0140 6795 10 t.n.v. K.M.T.P. Walcheren onder vermelding van de betreffende activiteit,uw lidmaatschapsnummer en uw bankrekeningnummer.
Inschrijvingsnummer K.v.K. 40309426

Protocol Deelname Activiteiten

1.      
Uitgangspunt is dat in principe alle activiteiten, zoals lezingen, cursussen, plantenruilbeurzen, tuinkringen, tuinreizen (ééndags of meerdaagse), fietstochten, snertwandelingen etc., openstaan voor zowel leden als niet-leden. Hierop gelden de volgende uitzonderingen:
·         Jaar- en Commissievergaderingen en Vrijwilligersavonden.
·         Indien het Bestuur besluit om een activiteit niet of maar beperkt open te stellen 
          voor niet-leden.

2.   
Een lid kan altijd maximaal één introducé meenemen. Deze wordt niet meegeteld als
niet-lid. Huisgenoten zijn leden.

3.      
Niet-leden en introducés betalen altijd een extra bedrag op de ledenprijs voor de activiteit. Dit bedrag dient substantieel te zijn en minimaal 10%.

Toelichting

  • Een introducé is iemand die aan een activiteit samen met een lid deelneemt. Op het aanmeldingsformulier worden zowel het lid als de introducé aangemeld.
  • Een niet-lid is iemand die aan een activiteit deelneemt als zijnde buitenstaander en dient zich apart aan te melden.
  • De regel dat bij activiteiten die opengesteld zijn voor niet-leden, leden voorrang hebben op niet-leden, komt hierbij te vervallen.
  • Indien een Commissie besluit om een bepaalde activiteit niet of maar beperkt open te stellen voor niet-leden, dient de Commissie een verzoek in te dienen bij het Bestuur met onderbouwing van de reden en zal het Bestuur een besluit nemen en kenbaar maken aan de Commissie. Zijn er meer niet-leden aangemeld dan het maximum dan worden deze op de wachtlijst geplaatst.
17
Feb
Prachtige Pleione
14
Feb
LENTE   Primavera