Cursus bodemstructuur en -conditie 8/06/2019

HELAAS IS DEZE CURUS VOLGEBOEKT! U KUNT ZICH NIET MEER OPGEVEN.

Cursus/Workshop bodemstructuur/-conditie t.a.v. aanwezige vegetatie groei  -  door Jurjen van Opstal

Datum:  zaterdag 8 juni 2019
Locatie:  landgoed ’t Vierendeel, Vrouwenpolder
Aanvang: 10.00 uur (tot 12.00 uur)
Deelnemers: minimum 9, maximum 15 deelnemers
Prijs: Leden € 4,- ; niet-leden € 7,-

Het is belangrijk om te weten wat voor grond je in je tuin hebt. Het aanwezige onkruid geeft al een eerste idee over de  grond  en  het type bodem. Ook het blad van de heesters kunnen een aanwijzing zijn of het een kalkrijke bodem is of dat er tekorten zijn aan bepaalde mineralen.

Jurjen van Opstal legt uit welke conclusies je kunt trekken met betrekking tot de bodem. Is de grond zuur of kalkrijk?  Heeft de grond bemesting nodig? Dit is natuurlijk afhankelijk van wat je erop wilt planten. Als je weet welke onkruiden op wat voor soort grond goed groeien heb je een eerste beeld van de bodem. Natuurlijk kun je ook een bodemonderzoek laten doen maar dit is veel kostbaarder en veel minder leuk dan een workshop van Jurjen!

Er wordt ook gekeken naar het leven in de bodem;  insecten, wormen en ander gespuis.

Wendela van Dijken, Cursussen

Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919