Foto's lezing botanische jeeptour door Tibet 20 maart 2019

Lezing botanische jeeptour Tibet 20 maart 2019

Lezing Botanische jeeptour door Tibet van Chengdu naar Lhasa een unieke ervaring door Harry Jans

Datum: woensdag 20 maart 2019, Aanvang: 19.30 uur|
Locatie: De Zandput, Zandput 5, 4353 BA  Serooskerke
Toegang: leden: gratis; niet-leden €5,-

We starten deze expeditie in Chengdu, de hoofdstad van de provincie Sichuan.
Via Leshan waar we de grootste uit de rots gehakte Boeddha  (71m) ter wereld bezoeken, reizen we af naar het hooggebergte van Tibet.
Dit was de eerste botanische reis van deze omvang (22 deelnemers) naar deze afgelegen en weinig door buitenlanders bezochte gebieden.
Tijdens de reis zijn 15 hoge bergpassen, tussen de 4000 en 5000 meter overgestoken. Met een grote reisbus kom je hier niet ver en daarom werden 8 jeeps (4×4) ingezet om het hele traject (ca. 3000 km) af te leggen.
Vele reeds bekende, maar ook onbekende planten werden gevonden.
Het eindpunt van de reis was Lhasa dat op 3650m hoogte ligt.
De Potala, het grote klooster, is een zeer indrukwekkend gebouw dat op een zeer markant punt boven op een heuvel, midden in de stad ligt.
Naast de vele cultuur in Tibet wordt u meegenomen naar berggebieden, die tot nu toe niet of nauwelijks voor buitenlanders toegankelijk waren.

Martine van der Meule, Lezingen

Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919