Dagexcursie West- en Midden Nederland

Uit de Tuinpost

Ton Blokvoorts vermaarde 'Plantarium-excursies' krijgen een boeiend alternatief!

We gaan deze dag twee prachtige tuinen en twee heel specifieke kwekerijen aandoen. Achtereenvolgens bezoeken we Open tuin Heesterlust in Leidschendam (google: Tuinenstichting.nl), kwekerij Sunsister in Naaldwijk en kwekerij Esveld in Boskoop. Sunsister is vooral bekend door de niet-alledaagse vaste planten en de maar liefst 180 salvia-cultivars die men er kweekt. Veel van deze soorten zijn pas in de nazomer op hun mooist. Zie voor een uitgebreid artikel over dit bedrijf het mei-nummer 2017 van Groei & Bloei. Het is al 10 jaar geleden dat we bij de imposante kwekerij van Esveld zijn geweest en daarom is het de hoogste tijd voor een hernieuwde kennismaking.

Op de terugweg hebben we een unieke onderbreking bij Erf Klein Rassert in Hoevelaken. Marianne Korthorst heeft daar een bijzonder fraaie en grote tuin en daar worden we ook op een hapje en een drankje getrakteerd.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Via de mailbox kregen we het volgende bericht:

Beste deelnemer excursie vrijdag 17 augustus,

Het lijkt er op dat we onze komende excursie onder betere omstandigheden kunnen afwerken dan de huidige. De hitte en droogte zijn er echter wel verantwoordelijk voor dat onze laatste bezoektuin, Klein Rassert in Hoevelaken, geannuleerd heeft. De tuin is totaal verdroogd omdat men door ijzer in het grondwater niet kan sproeien.

Gelukkig zijn we er in geslaagd om een goed alternatief te vinden. We sluiten nu af bij Tuin Hubertushof in Leusden-Zuid. Deze tuin was in mei de ‘Tuin van de maand’ bij de Tuinenstichting.

De reiscommissie.

1e stop Tuin Heesterlust Leidschendam