Foto's

Open Tuinen 2018

Uit de Tuinpost:
Open Tuinendag: zaterdag 16 juni 2018
Tuin fam. Wagenvoort - Eefde

Dit is het eigendom van Ben en Diny Wagenvoort. Zij bewonen een voormalige 'landarbeiderswoning' op een terrein van ca. een halve hectare. Het complex bestaat uit een huis, tuin, weide, paardenstal. Dat paard is erg functioneel: het eet gras, maar ook het uit het gras verwijderde en droge mos; de mest van het paard – in combinatie met blad – gebruikt Ben als bemesting van de tuin, er hoeft niet te worden bijgekocht. Het is verrassend wat die moestuin zoal oplevert: diverse soorten bonen, sla, bieten, spinazie, en veel bessen: ze houden erg van jams! De moestuin is tevens kweektuin voor planten die naderhand in de siertuin een plekje vinden. Hun lievelingsheester is de magnolia die op het gras vóór de rododendrons staat. Uiteraard is die medio juni uitgebloeid, evenals de forsythia. De hoofdbloei van de grote border langs de weg moet dan nog beginnen. De twee lange borders in het grasveld bevatten hemerocallissen, dat zijn juni-bloeiers. Daarnaast bloeien de boerenjasmijn, de slaapmutsjes, het vingerhoedskruid en de phlomis. De witte ramblerroos in de groentetuin is dan ook op zijn hoogtepunt. Kortom, er is voor de liefhebbers genoeg te zien.

Tuin fam. Kampman - Warnsveld

Hier wonen Rob en Willy Kampman, ze bezitten een mooie siertuin met vooral heel veel siergrassen. Het doet wat exotisch aan vanwege de palmboom, de vijg, een zwembad. Het huis ligt daar mooi besloten tussen. Er is voldoende gazon en bovenal: permanent zicht op de molen.

Moestuin fam. Slot Warnsveld

Exact tegenover de fam. Kampman ligt het moestuincomplex van Fons en Bernadette Slot. Ze wonen hier vanaf 1976 en telen groente op een stukje grond van de gemeente. Bernadette somt op: spinazie, raapsteeltjes, rabarber, tuinbonen, peulen, zomerprei, tomaatjes, maar ook: dahlia's – wilde bloemen – chrysanten – asters – zonnebloemen, pompoenen, 'wel 3 soorten aardappelen', vult Fons haar aan. Bij de voorbezichtiging zag ik daar veel fruitbomen: appel, pruim, kers. En wat te denken van de parrotia persica, een witte klimroos, een sorbaria (lijsterbesspirea). Hun domein grenst aan de molen Nooit Gedacht, Fons maait daar het gras en knipt er de hagen.

Molen ‘Nooit Gedacht’ - Warnsveld

Loop daarna alsjeblieft binnendoor naar de molen – anno 1860 – want molenaar Dirk-Jan Abelskamp vertelt graag honderduit over zijn mooie beroep. Bijna iedere zaterdag draait de molen. Er zijn ook tarwemeelproducten en pannenkoekmeel te koop.

Schilderijen & Objecten Helen van der Berg

Op de onderste twee verdiepingen van de molen is op zaterdag 16 juni tevens een kunsttentoonstelling van Helen van den Berg, even bekijken dus.

Thate-plantsoen Monument - Warnsveld

En niet nalaten: even stilstaan in het Thate-plantsoen bij het herdenkingsmonument. Dit monument aan de Molenstraat herinnert aan de elf slachtoffers die op 28 maart 1945 door de inslag van een V1 op de Molenbult om het leven kwamen. Ook een aantal huizen sneuvelde. Het monument is geadopteerd door schoolkinderen.

 

 

 

1. Tuin fam. Wagenvoort

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2. Tuin fam. Kampman

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

3. Moestuin fam. Slot

 
 
 
 
 
 

4. Schilderijen en objecten Helen van der Berg

 
 
 
 
 
 
 

5. Molen 'Nooit Gedacht'

 
 
 
 
 
 
 
 

6. Thate plantsoen - Monument slachtoffers V1 - 28 maart 1945

 
 
meer
Page 1 of 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Page 1 of 2
17
Feb
Prachtige Pleione
14
Feb
LENTE   Primavera