Activiteiten & Actueel
Tuinen excursie België 2 juni 2018.

Beeplant 'Den Hof' in Kapellen
In het Belgische Kapellen ontvangt tuinarchitect Nicolas Janssens ons met koffie in zijn tuin, die hij in 2003 aanlegde. De taverne 'Den Hof'verbouwde hij als zijn woning. Nicolas gebruikt eenvoud en kwaliteit in zijn ontwerpen, die hedendaags zijn of gebaseerd op klassieke of Engelse stijl. De kwekerij specialiseert zich voornamelijk in heesters die aantrekkelijk zijn voor de bijen en voor de mensen, vandaar de naam Beeplant

Bezoek aan Rodenburg Home & Garden.

Alles was hier te koop. Een prachtig tuincentrum.

Lunch in van der Valk hotel Dennenhof
In Brasschaat gebruiken we de lunch in de groene omgeving van motel Dennenhof.

Pokertuin Schoten
's Middags brengen we een bezoek aan de Pokertuin van Dirk en Vera Ampe in Schoten. De tuin ligt te midden van een bosrijke omgeving en is 24 are groot. We wandelen onder andere langs meer dan 450 soorten hosta’s, 90 soorten varens, 30 soorten ruit en enkele mooie collecties van Zeeuws knoopje, zilverkaarsen en vuurpijlen. Er is een klein aanbod van zelf gekweekte planten die we uiteraard mogen kopen.

 

 

 

Cistustuin Malle
De mooie Cistustuin van Maria en Achiel Van Heuckelom in Malle bestaat uit diverse borders op kleur met ruim 1000 bijzondere vaste planten en een collectie van meer dan 30 soorten cistus.

 

2 juni 2018 was een dag om nooit te vergeten. Bedankt tuinvrienden en buschauffeur.