Activiteiten & Actueel

Verslag van de reis

Initiates file downloadKlikt u hier voor het verslag van de reis.
Liesbeth Hamelink, commissie Reizen

De foto's staan in het fotoalbum, Opens internal link in current windowklikt u hier.

Hieronder de foto's in het klein (klik op een plaatje voor een vergroting).

Tuinreis naar het Engelse graafschap Shropshire 18/23 juni

Dit jaar gaan we een 6-daagse tuinreis maken. Van maandag tot en met zaterdag 18 juni tot en met 23 juni 2018.

In the ”Heart of England” vindt u één van de rustigere en minst bevolkte graafschappen van Engeland, gelegen bij de grens van Wales. U zult merken dat er nog een echte plattelandssfeer hangt. Kleine stadjes, smalle straatjes en vakwerkhuisjes. We hebben een afwisselend programma voor u samen kunnen stellen. Dit naar wensen van onze leden en uit ervaring van een promotiereis van de reiscommissie. De reis is in samenwerking met Garden Tours, we krijgen een deskundige gids en de bus met chauffeur van Van Delen. En het vaste team voor u, Liesbeth en Ada. We gaan weer voor een prachtige reis!

Voordat we in Hoek van Holland aankomen bezoeken we nog een tuin in de Hoekse waard. Daarna schepen we in op een nachtboot van de Stenaline. Vroeg in de morgen komen we aan in Harwich. Dit alles met diner en ontbijt aan boord. We bezoeken de volgende tuinen: Coughton Court, Packwood House, Mynd Hardy Plants, Stone House Cottage, Wollerton Old Hall, Hodnet Hall, Preen Manor, Coton Manor en Manor House Stevington, wijzigingen voorbehouden.

Naast de prachtige tuinen die wij bezoeken, zullen we ook vrije tijd nemen voor het middeleeuwse stadje Shrewsbury en de Ironbridge over de rivier The Severn, waar u op het gemakje zelf kunt rondkijken. We verblijven 3 nachten in The Telford Whitehouse Hotel. De uiteindelijke prijs is inclusief boot vv, hut, bus, hotel, ontbijt en diner, entrees tuinen, 1 lunch, fooi chauffeur en gids.

Er is een Initiates file downloadnieuwsbrief met flyer van Garden Tours en een Initiates file downloadaanmeldingsformulier.
Opgeven door invullen en digitaal opsturen of uitprinten en per post versturen naar Ada vóór 1 april 2018. Wij sturen alles door en via Garden Tours ontvangt u een bevestiging en factuur. U kunt ook het Initiates file downloadinschrijfformulier op de website gebruiken en opsturen *; dan krijgt u de officiële flyer en inschrijfformulier van ons toegestuurd. 
We hopen dat veel mensen inschrijven voor dit juweeltje van een tuinreis!

Liesbeth Hamelink en Ada Kokelaar.

Reissom

Reissom per persoon in een 2-persoonskamer
Prijs leden: > 25: € 765; > 30 € 739; > 35 € 723; >40 € 712; > 45 €707
Niet-leden: > 25: € 840; > 30 € 814; > 35 € 798; > 40 € 787; > 45 € 782.
Hoe meer deelnemers hoe voordeliger het wordt!
Meld u aan voor 1 april as.

Toeslag 2-persoons comfort buitenhut € 26,- per persoon  (hutten met beneden bedden)
Toeslag 1-persoonskamer / buitenhut:  € 130,-

Initiates file downloadU leest hier alles over in de brochure. Klikt u hier.

Initiates file downloadOm u op te geven vult u het aanmeldformulier in.*
Tip: Bewerken inschakelen en de insert-toets gebruiken om het formulier in te vullen.

* Mocht u een oudere versie van Word gebruiken, Initiates file downloaddan klikt u hier voor het .doc-bestand.

meer

Spelregels bij activiteiten

(onderaan het volledige Protocol)

Leden hebben op vertoon van hun geldig Groei & Bloei pasje gratis toegang tot lezingen; niet-leden betalen € 5,-. Tot de leden behoren ook de partners/huis-genoten van de abonnementshouder.

Bij activiteiten/reizen kan een lid altijd maximaal één introducé meenemen. Niet-leden en introducés betalen per activiteit een vooraf vastgesteld bedrag extra.

Zie verder: protocol onderaan.

Inschrijvingen en Annuleringen van deelname aan activiteiten van en door G&B afdeling Walcheren*

Mocht bij annulering van een activiteit/reis de vrijgekomen plaats niet opgevuld worden, dan zal helaas slechts de helft van het gestorte bedrag terugbetaald kunnen worden, in verband met de gemaakte kosten. Bij annulering vanaf de 28e dag tot dag van vertrek of later bent u de volledige reissom verschuldigd.

(De vrijgekomen plaats kan door deelnemers van de reservelijst ingevuld worden of, als er geen lijst is, door iemand die aangedragen wordt door de “uitvaller”).

Bij over-inschrijving wordt er geloot.

Uw inschrijving bij activiteiten wordt later bevestigd. Bij een opgave via het e-mail formulier op de website krijgt u altijd direct een bevestiging van ontvangst. Zodra de definitieve doorgang van de activiteit is vastgesteld wordt uw inschrijving definitief. U dient zelf een reis-, bagage-, ziektekosten-, ongevallen-, en annuleringsverzekering af te sluiten.

*Bij activiteiten georganiseerd door een derde partij gelden de inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden van de desbetreffende partij en worden voor of na boeking verstrekt.

Geld overmaken op IBANnummer NL18RABO 0140 6795 10 t.n.v. K.M.T.P. Walcheren onder vermelding van de betreffende activiteit,uw lidmaatschapsnummer en uw bankrekeningnummer.
Inschrijvingsnummer K.v.K. 40309426

Protocol Deelname Activiteiten

1.      
Uitgangspunt is dat in principe alle activiteiten, zoals lezingen, cursussen, plantenruilbeurzen, tuinkringen, tuinreizen (ééndags of meerdaagse), fietstochten, snertwandelingen etc., openstaan voor zowel leden als niet-leden. Hierop gelden de volgende uitzonderingen:
·         Jaar- en Commissievergaderingen en Vrijwilligersavonden.
·         Indien het Bestuur besluit om een activiteit niet of maar beperkt open te stellen 
          voor niet-leden.

2.   
Een lid kan altijd maximaal één introducé meenemen. Deze wordt niet meegeteld als
niet-lid. Huisgenoten zijn leden.

3.      
Niet-leden en introducés betalen altijd een extra bedrag op de ledenprijs voor de activiteit. Dit bedrag dient substantieel te zijn en minimaal 10%.

Toelichting

  • Een introducé is iemand die aan een activiteit samen met een lid deelneemt. Op het aanmeldingsformulier worden zowel het lid als de introducé aangemeld.
  • Een niet-lid is iemand die aan een activiteit deelneemt als zijnde buitenstaander en dient zich apart aan te melden.
  • De regel dat bij activiteiten die opengesteld zijn voor niet-leden, leden voorrang hebben op niet-leden, komt hierbij te vervallen.
  • Indien een Commissie besluit om een bepaalde activiteit niet of maar beperkt open te stellen voor niet-leden, dient de Commissie een verzoek in te dienen bij het Bestuur met onderbouwing van de reden en zal het Bestuur een besluit nemen en kenbaar maken aan de Commissie. Zijn er meer niet-leden aangemeld dan het maximum dan worden deze op de wachtlijst geplaatst.
17
Feb
Prachtige Pleione
14
Feb
LENTE   Primavera