Groentips & Groeninfo

Duurzame groente in Dordrecht

 

 

 

 

 

https://intranet.groei.nl/fileadmin/user_upload/GB_LogoVereniging_FC_2010.jpg

 

Duurzame groente in Dordrecht

Voedselfamilies Zuid-Holland

“Eten waar je blij van wordt”
De Zuid-Hollandse Voedselfamilies zijn een open netwerk van boeren, verwerkers, onderzoekers en consumenten, dat anders wil kijken naar landbouw. Een landbouw met een positieve impact op economie en milieu, mens en dier. Want ‘veel voedsel voor weinig geld’ heeft gezorgd voor roofbouw op grond en natuur, wereldwijd en ook in Zuid-Holland. Met vervelende gevolgen voor klimaat, biodiversiteit, milieu en gezondheid.

Deelnemende producenten en organisaties zoals o.a. Drechtstadsboer zijn de koplopers in de kanteling van het voedselsysteem. Juist innovatieve bedrijven dragen met hun initiatief, creativiteit en doorzettingsvermogen bij aan een duurzamer toekomst van ons gangbaar voedselsysteem. Gezond en betaalbaar voor iedereen én een eerlijke boterham voor de boer. Daar werkt de provincie graag aan mee. 

Een landbouw met een positieve impact op economie en milieu, mens en dier. Want ‘veel voedsel voor weinig geld’ heeft gezorgd voor roofbouw op grond en natuur, wereldwijd en ook in Zuid-Holland. Met vervelende gevolgen voor klimaat, biodiversiteit, milieu en gezondheid. Deelnemende producenten en organisaties zoals o.a. Drechtstadsboer zijn de koplopers in de kanteling van het voedselsysteem. Juist innovatieve bedrijven dragen met hun initiatief, creativiteit en doorzettingsvermogen bij aan een duurzamer toekomst van ons gangbaar voedselsysteem. Gezond en betaalbaar voor iedereen én een eerlijke boterham voor de boer. Daar werkt de provincie graag aan mee.

Drechtstadsboer werkt met Rechtstreex samen sinds dit voorjaar. Wij streven collectief naar een duurzame voedselketen voor Dordrecht met gezonde en betaalbare producten uit de directe omgeving. Op 18 oktober j.l zijn de eerste twee afhaalpunten van start gegaan in Dordrecht-Krispijn en Dordrecht-Land van Valk.Groenten, Gewas, Tomaten, Paprika

Op 1 november opende Rechtstreex-Weizicht zijn deuren. Wijkchefs Jet en Annette maken daar de bestellingen klaar en kunnen je meer vertellen over de herkomst van de producten. Elke woensdagmiddag kun je je bestellingen komen ophalen. Geïnteresseerden schrijven zich hier in op de nieuwsbrief. 

 Rechtstreex werkt met wijkchefs, boeren en klanten aan een transparante en sociale voedselketen als alternatief voor de anonieme supermarkt. Geniet van de lekkerste lokale producten en maak samen het verschil. Met een eerlijke prijs voor jou en voor de boer. Verse, smaakvolle en verrassende producten direct van de boeren uit jouw regio. Iedere bestelling vrije keuze, zonder verplicht abonnement. Dan weet je weer wat je eet.

 Bestellen kan tot elke maandag 10.00 uur

 Rechtstreex Krispijn, Groeituinen, Patersweg 53   
Rechtstreex Land van Valk, B&B De Eikenhof, Dubbeldamseweg Zuid 362  
Rechtstreex Weizigt, Weizigt Infopunt,Van Baerleplantsoen 30