Verslag plantenruilbeurs 7 oktober 2017

GROEI  EN BLOEI PLANTENRUILBEURS ZATERDAG 7 OKTOBER 2017

Op zaterdag 7 oktober was er weer de traditionele najaars Plantenruilbeurs op het terrein van Kwekerij Overwater. Hoewel de locatie momenteel wat is “uitgekleed” in verband met de wisseling van eigenaar, was het erg gezellig. We konden gebruik maken van de kas, waar we de planten op ooghoogte konden opstellen. Het aanbod was gevarieerd en de kwaliteit van de aangeboden planten was erg goed. Er was veel belangstelling van zowel G&B leden als niet-leden en de planten wisselden heel snel van eigenaar.

Dineke Vossenberg had weer voor de koffie gezorgd en Ard van de Kreeke, de nieuwe eigenaar, hield een praatje over de toekomst van de kwekerij. Onze voorzitter, Christien van den Bosch, hield een openingsspeech en Dolf de Nooijer was als vanouds weer present met zijn handschoenen.

In het voorjaar (datum wordt nog nader bekend gemaakt) houden we weer de voorjaars Plantenruilbeurs. We mogen gelukkig weer gebruik maken van het terrein van Kwekerij Overwater, waar dan de boel weer helemaal op orde zal zijn. Doe een keer mee. Het is gezellig en je kunt mooie planten scoren.

Lieneke Hubrechsen
Coördinator Open Tuinen, Plantenruilbeurs en Tuinkringen
Groei & Bloei afd. Walcheren

Klik op een afbeelding voor een vergroting.

Verslag voorjaarsplantenruilbeurs 8 april 2017

Op zaterdag 8 april was er weer de traditionele voorjaars Plantenruilbeurs op het terrein van Stadskwekerij Overwater.
Een prachtige locatie, zeker als het zonnetje lekker schijnt en iedereen weer zin krijgt om in de tuin te gaan werken. Er komen dan toch heel wat leden van Groei & Bloei naar Overwater toe om misschien net dat ene plantje te vinden dat ze al zo lang wilden hebben.
Het aanbod planten was groot, van goede kwaliteit en professioneel voorzien van labels etc. Het leek wel een echte kwekerij !
De mensen van Overwater hadden voor koffie en thee gezorgd, de sfeer was uitstekend en na het praatje van de voorzitter, Christien v.d. Bosch, kon iedereen naar hartenlust planten bij elkaar zoeken.
Dolf verkocht weer zijn handschoenen en wist ook nog een nieuw lid te strikken.
De gastvrouwen en –heren van Arduin verkochten nog wat planten en cadeauartikelen en zo ging iedereen weer zeer tevreden naar huis.

Op zaterdag 7 oktober is de najaars Plantenruilbeurs, ook weer bij Stadskwekerij Overwater. Voor diegenen die nog nooit zijn geweest: het is beslist een aanrader om een keer mee te maken !

Lieneke Hubrechsen, coördinator Open Tuinen, Plantenruilbeurs en Tuinkringen G&B Walcheren

Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
TOMATENOOGST