Activiteiten & Actueel

Helleborus en de Heidevlindermethode

Deze woensdagavond in de Vrolijkheid vertelde Frodo Dekker geflankeerd door zijn vader Piet van alles over één van zijn favoriete planten: de Helleborus. 

Vanuit hun woonplaats Wapserveen hadden zij allerlei planten en andere materialen meegenomen om de lezing te illustreren. Vooral de bijzonderheden van de plant werden belicht, maar ook kregen we tips voor de verzorging. Natuurlijk vertelden zij ook over hun Heidevlindermethode.  

U heeft echt een bijzondere lezing gemist, als u er niet bij was. In het kort een paar tips:
We hebben vooral begrepen dat de Helleborus WATER, VOEDING, KALK en LUCHT nodig heeft. Er was zelfs een demonstratie over het maken van een bloembed voor de plant. De plant moet vooral afgedekt met een mulchlaag om te voorkomen dat de grond uitdroogt of te nat wordt ineens. 

Oja, als je wilt dat de Helleborus ook het volgend voorjaar weer boven de grond komt, moet je dus NIET de lelijke bladeren afknippen! Dat blijken juist de zonne- en luchtPANELEN te zijn van de plant. Let u daar even op, nu u misschien vrolijk alle dorre bladeren opruimt.

In het voorjaar kun je een Helleborus heel goed op de VAAS houden door de steel van onder open te splijten. 

De plant groeit niet snel, maar wortelt diep om zo aan zijn voedsel te komen. Je kunt Helleborussen vermeerderen door delen of zaaien, waarbij zaaien een veel sneller resultaat geeft. Bij het verspenen van jonge planten moet je ook de penwortels voorzichtig uit de grond halen. Ook hierover zijn veel tips gegeven.

meer

Onze Activiteiten binnenkort!

Wilt u weten wat we verder voor u in petto hebben?

 

Kijk dan in onze AGENDA!

25
Feb
de wind houdt dapper vol
25
Feb
Een wereld van kleuren - Blik op de Tuin 942 2020