Tuinieren op Klei

Op maandag 16 april werd er een speciale lezing gehouden in het Cultuurhuis te Stadshagen. De aanleiding hiervoor was het overleg wat het bestuur enige tijd geleden had met een aantal leden die woonachtig zijn in deze wijk. In dit overleg kwam naar voren dat het toch wel erg lastig tuinieren is op de kleigrond, reden om Joop Kiers uit te nodigen om hieraan aandacht te besteden.

Op de avond mochten we zo'n 40 gasten verwelkomen, waarvan het grootste gedeelte voor ons nieuwe gezichten. Joop Kiers vertelde over bodemstructuur en hoe deze te verbeteren, zodat er óók op kleigrond in een nieuwbouwwijk goed te tuinieren is. Ook liet hij zien welke planten geschikt zijn.

Uit de reacties en vragen die er kwamen denk ik dat we mogen spreken van een geslaagde avond, wellicht een opstap voor verdere activiteiten in Stadshagen!

Onze Activiteiten binnenkort!

Wilt u weten wat we verder voor u in petto hebben?

Kijk dan in onze AGENDA!

TOMATENOOGST