Activiteiten & Actueel

Schitterende show!

Vrijdagavond was het al voor zeven uur vol met belangstellenden uit de verre omtrek. Frits Hoogers trapte stipt op tijd af met een megabloemstuk. Deze oranje schikking met prachtige bloemen was meteen het grootste kerstpronkstuk. Hij pleitte voor een vegetatieve schikking met juiste verhoudingen, kleuren en goed gebruik van accenten. Niet drie dennenappels, maar 10 of meer bij elkaar.

Goede voorbereidingen

Alle stukken waren voor bereid, maar werden vanaf het eerste groen gedemonstreerd. Daarbij attendeerde hij op het gebruik van Nobilus, kussentjesmos en Galaxy. Tijdens zijn werkzaamheden nam hij alle tijd om uitleg en tips te geven. Het tweede stuk werd een bouquet voor een vaas. Zeegras, orchidee en glimmende kerstballen gebruikte hij hiervoor.

Lowlands

Een bezoek aan Lowlands inspireerde tot een hanenkam-schikking met gekleurde bamboestokjes gevlochten tot een stevige basis. Astrantia, Rozen, Stachis, IJslandsmos, witte Skimmia en mini- bananen uit Equador vulden het geheel aan tot wederom een kunstwerk.

Creatief met afval

Hierna flitste Frits een bosje afval van Hederatakken tevoorschijn. Dit vormde de basis voor zijn derde creatie met allerlei bekende materialen aangevuld met minitulpjes die hij speels buiten de schikking liet bungelen. Hoe eenvoudig lijkt het allemaal als je Frits aan het werk ziet!

Verantwoord schikken

Tijdens de pauze was er gelegenheid om materialen te kopen en werd onze demonstrateur overspoeld met vragen van het belangstellende publiek.

Hierna pakte hij een vierkante glimmend rode vaas en begon met een langwerpige ingewikkelde schikking die dankzij eenvoudig gebruik van prachtig materiaal volgens hem eenvoudig tot dit resultaat leidde. Doe het hem maar eens na!

Eenhoorn van Waterbuffel

De ideeën van Frits leidden ook tot de basis van het volgende stuk dat op een ongekeerde stronk en een hoorn van een waterbuffer steunt. Met een klein stukje oasis en gebruik van orchideeën, vast planten en rozen is ook dit een prachtstuk geworden. Het blijft tijden lang goed, want eigenlijk is alleen het af en toe verversen van de rozen in de oasis nodig om het stuk mooi te houden.

Bijzondere materialen

Wilgentakken gebundeld met tijm werden gedrapeerd met de meest schone bloem tot een heel mooi kerststuk. Waarbij hij aantoont dat verantwoord gebruik van zulke bijzondere bloemen, garant staat voor dit soort meesterwerken.

BlingBling

Voor de laatste bloemschikking gebruikte Frits een prachtige zwarte hoge vaas. Hij bekende van blingbling te houden en daarvan is dit geheel een prima voorbeeld. Omgekeerde pieken gevuld met water en een roos geven het geheel net weer wat bijzonders.

Verloting van de stukken

Frits demonstreerde het gebruik van koudlijm met een bruidboeket. Ook deze schikking had hij binnen no-time gemaakt.

Hierna volgde de verloting waarbij iedereen met loten kans maakte op een van de bloemstukken. Frits trok de lootjes en onze voorzitter riep de nummer om. Het waren heel gelukkige prijswinnaars, die allemaal met de auto waren!

Chapeau!

De laatste twee stukken werden per opbod verkocht. Een voor de afdeling van Groei & Bloei Zwolle en de andere gewoon voor Frits zelf. Het was een schitterende avond, waarbij zelfs mensen die niets met bloemschikken hadden hiervoor bewondering kregen. Chapeau, Frits!

meer

 

 

 

25
Feb
de wind houdt dapper vol
25
Feb
Een wereld van kleuren - Blik op de Tuin 942 2020