Verslag bezoek Vlackeland

Op 10 september was er de ochtend excursie naar de tuin van Madelien van Hasselt. Om 10 uur was iedereen present voor een inleidende presentatie van Madelien over het ontstaan van de tuin en de indeling. Daarna kon men vrij de tuin bezoeken waarbij Madelien beschikbaar was voor vragen. De tuin zelf ziet er in dit jaargetijde nog prachtig uit dankzij de grassen en de bloemen die nog overal bloeien. Het weer werkte ook prachtig mee.

Foto’s van de tuin van Madelien staat al in veel boeken maar ook in het boek van Jonas Reif en Christian Kress. “Blackbox gardening”. De filosofie van blackbox gardening is ontwerpen met de de natuur. De dynamiek van de verspreiding van de planten in de tuin spelen hierbij een belangrijke rol. Het gebruik van uitzaaiende planten is essentieel in het ontwerp. Daarnaast blijft de traditionele manier om voor de tuin te zorgen belangrijk.

In de tuin van Madelien wordt deze filosofie toegepast door de strakke bedden waarbinnen de planten staan en waar uitzaaiende planten zoals verbena bonariensis overal tevoorschijn komen.

Ochtendexcursie Vlackeland

Excursie naar Het Vlacke Land op zaterdagochtend 10 september.

Deze tuin van Madelien van Hasselt ligt in Nieuw en St Joosland (Vlackeweg 5a) en heeft al in tal van binnen en buitenlandse tuinbladen gestaan. Ook in Groei&Bloei is haar tuin besproken. Zo’n mooie tuin in onze regio vraagt dan ook om een bezoek.

Madelien zal een korte inleiding geven over het ontstaan en de visie van haar tuin waarna men de tuin kan bezoeken. De ochtend start om 10:00 bij de tuin.
Kosten van deze ochtend zijn € 6,50 voor leden en € 9,25 voor niet-leden.

U kunt u voor 1 september opgeven bij Christien van den Bosch met het opgave formulier via de website. Klikt u hier.
Heeft u geen mail dan kunt u ook bellen naar 0118-634916.
De ochtend gaat door bij een minimum aantal deelnemers van 15 personen.

Christien van den Bosch

Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919