Activiteiten & Actueel

Een actieve Bloemschikafdeling!

Wie denkt niet bij het zien van een mooi bloemstuk of een mooi boeket:  ‘Die kunst zou ik ook wel in de vingers willen hebben?’ ...   Een inspirerende omgeving en wat tips kunnen daar goed bij helpen.  

De afdeling Groei & Bloei Zwolle organiseert al jaren cursussen bloemschikken.
Deze worden gegeven in AOC de Groene Welle in Zwolle. Er zijn avonden voor beginners en voor gevorderden. Een cursus bestaat uit 7 lessen die één keer per maand worden gegeven. 

Iedereen neemt zelf materiaal mee. Uit de tuin, uit de berm of uit de bloemenwinkel. Welk materiaal het meest geschikt is wordt van te voren besproken door de docenten, die allen gediplomeerde opleiders zijn. Doordat ieder de opdracht uitwerkt op zijn eigen wijze en ondersteund wordt met adviezen, leer je ontzettend veel van elkaar en doe je veel ideeën op. 

U mag twee seizoenen de cursus bloemschikken volgen zonder dat u lid bent van de KNMTP, Groei&Bloei. Daarna kan dat alléén als lid.

Als u zich hebt opgegeven ontvangt u tijdig de opgave van alle data, onderwerpen etc.

Aanmelden:

info(at)zwolle.groei.nl

Hennie Kluinhaar tel:038-4218696
mail: jkluinhaar@kpnmail.nl

Aanmeldingen lessen/ informatie over wedstrijden?
Neem u contact op met Tanja Huisman
mail: tanja.huisman@gmail.com

Bloemschikcursussen Afdeling Zwolle

Vraag 1:  Wanneer beginnen/zijn de cursussen/welke data?Antwoord:  U vindt de data op bijgevoegde “cursus bloemschikken”

Vraag 2:
  Wat zijn de kosten?
Antwoord:
  Het cursusgeld bedraagt €65,- voor leden en €80,- voor niet leden. Hiervoor krijgt u 7 lessen. U mag 2 seizoenen (van elk 7 lessen) volgen zonder dat u lid bent van de KMTP (Groei & Bloei).

Vraag 3:
  Moeten we de materialen meenemen?
Antwoord:
  Ja, u kunt materialen uit de winkel, tuin of berm meenemen. Juist door het werken met de verscheidenheid aan materialen leer je zien, wat er allemaal mogelijk is.

Vraag 4:
  Wat is de prijs als jullie de materialen voor mij aanschaffen?
Antwoord:
  U kunt de meeste materialen vinden bij de tuincentra of bloemist. V.b. draad, oasis, tangetjes, kleefband, etc. Bij hele bijzondere materialen neemt de docent het materiaal mee en kan de cursist dit bij hem/haar kopen.
Vaak staat vermeld ondergrond (bakje, schaal) etc. die moet u ook zelf meenemen.

Vraag 5:
 Wat is het tijdstip?
Antwoord:
  De lessen zijn van 20:00 – 22:00 uur. Een kwartier van te voren kunt u aanwezig zijn om de materialen klaar te leggen.

Vraag 6:
  Waar is het/waar is de ingang van De Groene Welle?
Antwoord:
Het adres van De Groene Welle is Koggelaan 7 in Zwolle.De school staat aan de Koggelaan. Voor auto’s en fietsen is de ingang aan de Noordzeelaan. U kunt parkeren op de parkeerplaats van de school en in de fietsenstalling van de school.

Vraag 7:
 Kan ik contant betalen?
Antwoord:
  Betaling vindt uitsluitend plaats door middel van het afgeven van een eenmalige machtiging voor het automatisch afschrijven van het cursusgeld. Afschrijving vindt plaats in het 4e kwartaal van het jaar waarin u zich inschrijft. (doorgaans aan het begin van de cursus).
Wie zich, na inschrijving, door onvoorziene omstandigheden alsnog moet afmelden, wordt €5,- in rekening gebracht voor administratiekosten.


Demonstratie Bloemschikken Tuinland 22 oktober 2016

Foto' s van een geslaagde demonstratie

Demonstratie Bloemschikken Tuinland 22 oktober 2016

Foto' s van een geslaagde demonstratie

Nederlandse Bloemschikkampioenschappen voor Amateurs 2016

Van onze afdeling Zwolle hebben 4 mensen meegedaan,
waarvan er maar liefst twee een mooie prijs wonnen!

De 4 deelneemsters:

Iet Willems , EERSTE prijs bij de Semiprofs 

Jansje Brink   , Ereklasse

Gerdien Vinke , Semiprof klasse

Annet van Egteren , JAAP VLIJM prijs in de Select-A klasse

Goed resultaat niet waar? Gefeliciteerd dames en tot de volgende keer!

Als er nog iemand behoefte heeft aan een cursus voor beginners??
We zijn wel begonnen .... maar ... er zijn nog 2 plaatsen die ingevuld kunnen worden.
Uiteraard passen we de prijs aan.

Thema Arrangement Iet Willems

NKB Oktober 2013

Van 10 tot en met 13 oktober vond het Nederlands Kampioenschap Bloemschikken van Groei & Bloei plaats bij de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest.

Namens de afdeling Zwolle deden 7 bloemschiksters mee. 

Uit Zwolle werd Jansje Brink in de A-select klasse eerste met haar bloemrijke tafelschikking.

Annet van Egteren uit Veessen won de eerste prijs in de beginnersklasse met haar feestelijke, exotische arrangement. Zeer veel belovend aangezien ze pas voor de eerste keer meedeed. In april deed ze voor het eerst mee aan de regionale wedstrijden en ook daar ging ze met de eerste prijs naar huis.

De overige 5 deelnemers uit Zwolle hebben met prachtig bloemwerk ook bijzonder goed gepresteerd.

Een mooi eindresultaat waar Groei & Bloei trots op mag zijn!

Denkt u nu dit wil ik ook gaan doen, volg dan de cursus bloemschikken van Groei & Bloei bij de Groene Welle,

 

 

Naar boven

Verslag NKB Iet Willems

Voor een thema-schikking, krijg ik meestal een idee, welke ik ga uitwerken. Kunst was voor mij het begin.....ik neem verzinkt draad waar ik graag mee werk en duik de garage in. Zo ontstaat de vormgeving. Dan moet het technisch uitgewerkt worden en is er feedback met Ilse Kerkmeijer, onze vaste wedstrijdbegeleider-leerkracht. (Staat altijd voor ons klaar!) En toen de Kitsch......, hier had ik wat moeite mee, hou zelf niet zo van Kitsch. Maar aan een wedstrijdvoorwaarde moet worden voldaan! Heb het opgelost met zilverglitter, op de cirkel en naar onderen in zijn totaliteit. Het sub-thema voor de semi- prof was: contrast tussen plantaardig en niet plantaardig! Heb holpijp en glazen pareltjes gebruikt in de constructie. Ook moet je hieraan voldoen, evenals de maten: niet groter dan een diameter van 50 cm en niet hoger dan 1.80 meter. Het is vaak een hele puzzel om aan alle wedstrijdvoorwaarden te voldoen!
Hoezo, niet stressen? Als de basis van het ontwerp staat....komen de bloemen!!!
Technisch moeten ze goed verwerkt worden, met mijn ontwerp had ik de bloemen, die absoluut water nodig hadden, in buisjes verwerkt. Sandersonia en Seropegia(parachuutplantje). De bloemen die verlijmd zijn, mogen zonder water verwerkt worden. Oranje kleine Vanda, Chrysant, Echinaebloem zonder blaadjes, Amaranthus, Oranje pepertjes van een plantje. Hier let ik wel op bij de keuze van de bloemen. Het arrangement moet het hele weekend er goed uitzien. Met een wedstrijd kies ik bloemen die ik mooi vind en let niet zo op m'n portefeuille.( dit hoeft er niet in). In het algemeen, zijn de kosten voor thema-arrangementen wel ongeveer tussen de €75 en €150,- We pakken op het NKB uit: voor onszelf en Groei&Bloei. Een heel weekend tentoonstelling, veel bezoekers genieten er van.....dus PR !
En dan de eerste prijs bij de semi-prof klasse op het NKB!
Echt waardering! Alle deelnemers, Annette, Gerdien,Jansje en ik ... hebben mooie arrangementen gemaakt!

meer

 

 

 

23
Aug
De geur van succes - Blik op de Tuin no. 916
23
Aug
voor t eerst parkieten aan mn plant