Open Tuinen op 17 juni in de Zuidplas

Het is weer zover: eigenaren van 5 tuinen verwachten u vanaf 11 uur tot 15 uur. Zij willen u graag hun prachtige tuinen laten zien.

Dus, pak de fiets en laat u verrassen!

Het is een rondje (klik Opens internal link in new windowhier voor de kaart) van ongeveer 12 km langs onderstaande tuinen.

Fam. A Van Vliet, Verbindingsweg 11, 2914 LH Nieuwerkerk aan den IJssel

Onze tuin bestaat uit verschillende afdelingen.

Een voor- en achtertuin, zijtuin en in het midden het groene hart genoemd naar het gras in de vorm van een hart.

Dit is allemaal gemaakt nadat we gestopt zijn met de tuinderij in 1998.

Ook poten we ongeveer 300 fuchsia's groot- en klein bloemig hangers en opgaand.

Deze overwinteren in de kas waar nu pompoenen in groeien.

Ook is er een vijver met vis, maar dit voorjaar is de reiger erg actief geweest.

met hartelijke groeten

Fam. A Van Vliet

Lien van Wageningen, 2e Tochtweg 32, Nieuwerkerk aan den IJssel

Het perceel heeft een oppervlakte van 2000m2.

De tuin heeft een informeel karakter met vijver en een 3-tal terrassen.

Ook is er een Kasje waar ik een-jarigen in opkweek.

De beplanting is los en natuurlijk.

Rondom het huis zijn weilanden.

Kaasboerderij van Zuijlen, 2e Tochtweg 37, Nieuwerkerk aan den IJssel

Gelegen tussen de A20 en de Hollandse IJssel ligt, verscholen achter de spoorlijn, Kaasboerderij Van Zuijlen.

Al meer dan 60 jaar wordt hier op ambachtelijke wijze kaas gemaakt. De kaas, variërend van jong tot oud, met en zonder verschillende kruiden, wordt aan huis verkocht.

Ons kaaswinkeltje is geopend van woensdag t/m zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Je bent van harte welkom.

Leo en Marry van Erkel, 2e Tochtweg 40, Nieuwerkerk aan den IJssel

Kom bij ons cactussen bewonderen.

Leo zaait en verzamelt al vanaf 1976 cactussen en andere succulenten.

Een bonte verzameling van schoonmoederstoel tot koningin van de nacht.

en van levende steentjes tot Madagascar palm.

En van kleine zaailingen tot planten van 40 jaar oud.

Hij heeft hiervoor een kasje van 80 m2 .

Beroepsmatig worden er Cymbidiums geteeld.

Letty Stolk, 3e Tochtweg 2, Moordrecht

Ik heb rond mijn huis zo’n 1000m2 grond, achter mijn huis was vroeger een weilandje met kippen, geiten en regelmatig wat paplammetjes. Maar ongeveer 15 jaar geleden hebben we er een tuin gemaakt met een grote vijver, met een bruggetje, diverse borders, een groentetuin en een broeikasje.

De borders zijn steeds mooier geworden. Als tuinierster word je steeds” hebberiger”. Met onze eigen tuinclub “Moordrechts Roem”  bezoeken we ook veel tuinen. Daar zie je steeds weer nieuwe plantjes. Soms krijg je een stek en een andere keer is er iets te koop. Zo wordt de verzameling planten steeds uitgebreider.

Drie jaar geleden heeft mijn zoon een open tuinhuis getimmerd. Wanneer de zon weer schijnt is het heerlijk hier uit de wind te zitten (als ik tijd heb). In de polder waait het soms erg hard. Ook de barbecue wordt hier veel gebruikt. Daarvan geniet ik dan met familie, vrienden en vriendinnen.

Graag ontvang ik U op de open tuinendag.

Letty Stolk

De Warwinkel, Knibbelweg 68, Zevenhuizen

De Warwinckel heeft een website waarop veel informatie staat http://www.warwinckel.nl/
Op deze website staat ook een rood blokje met Open Tuin.
De tuinen die op dit blokje staan zijn open i.v.m. de open tuin dagen van de Nederlandse Tuinenstichting waar zij deel van uit maken.

Speciaal voor Groei&Bloei Gouda e.o. zijn zij ook op zaterdag 17 juni open van 11-15 uur. Dit zullen zij nog vermelden op hun Facebook pagina.

EN een open tuin in de Krimpenerwaard, buiten de route maar zeer de moeite waard

Beeldentuin De Lek in Beeld, Lekdijk-West 83, 2861 ET Bergambacht. Opens external link in new windowwww.delekinbeeld.nl

Niet op de route, maar in Bergambacht, is ook de tuin van Kea Koot te bezoeken.

Behalve mooie borders, moestuin, boomgaard en bloemenwei is hier ook kunst te bewonderen.

Zaterdag geen tijd? De tuin is ook op zondag open. Beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur.

Alle adressen :

1. A. van Vliet, Verbindingsweg 11, 2914 LH Nieuwerkerk a/d IJssel

2. Lien van Wageningen, 2e Tochtweg 32, 2914 LM Nieuwerkerk a/d IJssel

3. Kaasboerderij van Zuijlen, 2e Tochtweg 37, 2914 LM Nieuwerkerk a/d IJssel

4. Leo en Marry van Erkel, 2e Tochtweg 40, 2914 LM Nieuwerkerk a/d IJssel

5. Letty Stolk, Derde Tochtweg 2, 2841 LM Moordrecht

6. De Warwinckel, Knibbelweg 68,2761 JE Zevenhuizen

en in de Krimpenerwaard Beeldentuin De Lek in Beeld, Lekdijk-West 83, 2861 ET Bergambacht

Initiates file downloadKlik hier voor een pdf met alle locatie.

Voor degenen die met de auto en de fiets willen komen, je kan het beste om te parkeren bij

Van der Valk hotel Nieuwerkerk aan den IJssel Parallelweg Zuid 185, 2914 LE Nieuwerkerk aan den IJssel

om van daar de route te fietsen.

De afstand is ongeveer 12 kilometer als je het gehele rondje in de Zuidplas fietst.

Klik Opens external link in new windowHIER voor een volledige kaart

De Open Tuinen maken deel uit van de landelijke Tuinweek

Ook op 10 juni:

de actie Tegel eruit, plant erin

bij Intratuin, Bredeweg te Zevenhuizen van 9 tot 17.30.

Voor de actie Tegel eruit, plant erin geldt voor het uitdelen van de kruiden OP=OP

Van pad tot kegelbaan…
Met je neus in de boter