Home

Secretariaat

Hanny Verbakel    tel: 0180 631913

Noordelijke Dwarsweg 2, 2761 GA  ZEVENHUIZEN

Opens window for sending emailinfo(at)gouda.groei.nl

Twitter

Webmasters

Opens internal link in current windowSaskia Breebaart  0182-343742 Opens window for sending emailemail

Opens internal link in current windowMonique Dessing Opens window for sending emailemail

Werkgroep Lezingen

- Opens internal link in current windowHappy van der Valk Bouman 0182-378407 Opens window for sending emailemail (namens bestuur)

- Nely Noorlander

Werkgroep Bloemschikken

- Didi van Vliet  0180-6­31397  Opens window for sending emailemail  (namens bestuur)

- Ilona Koster

 

 

Werkgroep Excursies

- Patricia Niewold  0180-632426  Opens window for sending emailemail

- Ieke Hordijk

- Opens internal link in current windowWim Nagel (namens Bestuur)

Zaai- en Stekgroep

contactpersoon:

Opens internal link in current windowHanny Verbakel  0180-631913 Opens window for sending emailemail

Werkgroep Tuinonderhoud Hospice

Thea Wennekes  0182-537038


 

De contributie van Groei & Bloei bedraagt voor heel 2015 € 68,95 (bij automatische incasso ontvangt u automatisch € 2,50 korting).

Opzegging van het lidmaatschap kan uitsluitend voor 1  oktober bij Ledenadministratie Groei & Bloei

  • per email naar Opens window for sending emailinfo(at)groei.nl
  • schriftelijk: Ledenadministratie Groei & Bloei, Postbus 485, 2700 AL Zoetermeer.
  • telefonisch (tijdens kantooruren): 079-3681225

Ook adreswijzigingen geeft u door aan de ledenadministratie van Groei & Bloei in Zoetermeer.


Even voorstellen

Saskia Breebaart - Webmaster

Vertel eens wat over jezelf, wat doe je in het dagelijks leven ?  Sinds 2001 woon ik met man Henk, zoon (nu het huis uit) en hond in Stolwijk. We wonen in een voormalige boerderij met bijna 5000 m2 grond. Als je vraagt wat doe je dan zeg ik altijd ik heb een dagtaak aan tuin en huis. Behalve voor tuin, boomgaard en klein fruit zorg ik ook dat de fruit oogst in de kelder of  in potjes en flesjes komt. Verder ben ik graag bezig met naald en draad  en altijd actief geweest als vrijwilliger in verschillende organisaties.

Wat doet de webmaster bij Groei & Bloei ?  Sinds de afdeling Gouda een website heeft ben ik webmaster. Van verschillende kanten krijg ik informatie in de vorm van teksten en foto’s. Ik zorg er voor dat die op de website zichtbaar worden. Verder heb ik landelijk regelmatig contact met webmasters van andere afdelingen. Samen met Jan probeer ik een informatieve, actuele en aantrekkelijke website te verzorgen. 

Waarom ben je lid geworden van G&B ? Toen ik in Stolwijk ging wonen was het terrein rondom het huis zwaar verwaarloosd. Ik had hulp nodig en vroeg mijn moeder naar de stapels tuintijdschriften van de KMTP, maar helaas had ze die weggegooid. Ik voelde dat ik mensen om mij heen moest verzamelen die mij met raad terzijde konden staan. Nadat een overbuurvrouw mij mee genomen heeft  naar een lezing van G&B ben ik vrij kort daarna lid geworden.

Oja ? en ben je al eens met een aktiviteit meegeweest ?  Mede dankzij deze buurvrouw kwam ik meteen in contact met de Zaai en Stekgroep. Veel heb ik van deze mensen geleerd en van de vooral tuingerichte lezingen die ik graag bezoek. Ik vind mezelf geen mens voor een busreisjes, maar sinds ik eenmaal mee geweest ben met een excursie ga ik als het even kan graag met een G&B groep mee.

Tuinier je zelf ook ? Vanaf het vroege voorjaar tot de late herfst ben ik in de tuin te vinden. Mijn man beperkt zich tot de zware klussen als ik daar om vraag. Heb door schade en schande geleerd dat het heel belangrijk is om vooral in het voorjaar veel tijd aan het onkruidvrijmaken te besteden. Ook haal ik dan pas de uitgebloeide  bloemstengels ed weg. Bij het ontwerpen van een nieuw plan voor mijn tuin ben ik uitgegaan van boeren bloemen en planten, want ik ben omgeven door het mooie boerenland van de Krimpenerwaard. Zoals ik al vertelde  ik heb het in zomer en herfst druk met oogsten van fruit en zorgen dat het ook goed terechtkomt. Menigeen, waaronder de voedselbank, deelt vaak mee in overvloedige oogsten. Het leuke van zo’n ruime tuin is dat er bv. een workshop fruitbomen snoeien gehouden kan worden.

Ben je ook nog lid van andere tuinverenigingen ? Nee. Ga samen met mijn man graag stoomtreinen kijken in het buitenland en pik dan wel eens een tuin of park  mee.

Naar boven

Monique Dessing - Webmaster

Vertel eens iets over jezelf/ wat doe je in het dagelijks leven?

Ik woon sinds 2009 in Moordrecht met mijn partner Saco. Daarvoor woonden we in een leuk huis in Gouda, maar de tuin was erg klein en we wilden graag iets groters. We zijn lang op zoek geweest naar de ideale plek. In de tussentijd had ik een volkstuin waar ik een paar keer per week naar toe fietste over een prachtig oud boerenweggetje tussen de weilanden van Gouda en Gouderak. Het was een enigszins verwaarloosde volkstuin, met veel onkruid en veel munt, een oud krakkemikkig huisje maar met een mooie pruimenboom. Na weken van onkruid wieden in de avonduurtjes en weekenden kon ik uiteindelijk een aantal groentebedden aanleggen waar ik allerlei soorten groenten in ben gaan zaaien. En ik was verbaasd over de hoge opbrengst in dat eerste jaar! 

Inmiddels zijn we verhuisd. De volkstuin is van de baan want we hebben nu een moestuin aan huis plus een siertuin, boomgaardje, vijver en zelfs een grasdijkje. Dit jaar willen we een wildebloemenberm maken en een natuurlijke oever aanleggen rond de vijver. We maken onze eigen compost en proberen zo duurzaam mogelijk te leven. 

Wat doet de webmaster bij Groei & Bloei?

De webmaster zorgt ervoor dat de website up to date is. Ik doe dit samen met Saskia. We verdelen de werkzaamheden; de een plaatst bijvoorbeeld agendaitems, de ander losse artikelen. Ik maak ook de Vooruitblik, het overzicht van komende activiteiten, dat eens in de twee maanden gemaild wordt naar de leden, en ik beheer de Facebook-pagina van de afdeling Gouda waar ik nieuws, tips en evenementen op plaats.

Waarom ben je lid geworden van Groei & Bloei?

Toen ik mijn volkstuin kreeg, had ik behoefte aan informatie over sier- en moestuinen want ik was een leek op het gebied van tuinieren. Hoe en wanneer moet je zaaien, wat zijn goede plantcombinaties, wat is teeltwisseling, enz. Deze informatie heb ik gevonden in het tijdschrift Groei & Bloei. Daarin staat ook actuele informatie over evenementen en bijeenkomsten over tuinieren. Ik vind het ook leuk om deel te kunnen nemen aan activiteiten van de afdeling Gouda, zoals de ruil- en stekbeurs die 2x per jaar wordt gehouden en de lezingen die regelmatig gegeven worden. Sinds kort ben ik ook lid van de zaai- en stekgroep. We komen een paar keer per jaar bij elkaar en bespreken dan wat we voor elkaar gaan zaaien. Na zo’n twee maanden komen we weer bij elkaar en dan worden de zaailingen verdeeld. Zo heb je telkens weer verrassende nieuwe plantjes. Aan het eind van het seizoen wisselen we onze ervaringen uit. Leuk en leerzaam!

Waar ik me elk jaar ook weer op verheug is de Open tuinen dag. Lekker rondneuzen en nieuwe ideeën op doen in tuinen van enthousiaste mensen die trots zijn op hun tuin.

meer

op deze pagina

Op deze pagina vindt je de verschillende contact personen van G&B Gouda.

webmasters

Voor opmerkingen over deze website kunt je je wenden tot de webmasters Saskia Breebaart of Monique Dessing.

Geprobeerd is alle bronnen van afbeeldingen te achterhalen. Mocht jouw afbeelding hiertussen zitten en wordt je naam niet genoemd neem dan contact op.

19
Aug
de geboorte van een libelle
18
Aug
ûs tûn
Menu