Hanny Verbakel    tel: 0180 631913

Noordelijke Dwarsweg 2, 2761 GA  ZEVENHUIZEN

Opens window for sending emailinfo(at)gouda.groei.nl

Monique Dessing Opens window for sending emailemail

Werkgroep Lezingen

- Opens internal link in current windowHappy van der Valk Bouman 0182-378407 Opens window for sending emailemail (namens bestuur)

- Nely Noorlander

Werkgroep Bloemschikken

- Opens internal link in current windowMarianne Dogterom 0182-529374 Opens window for sending emailemail (namens bestuur)

Werkgroep Excursies

- Patricia Niewold  0180-632426  Opens window for sending emailemail

- Ieke Hordijk

- Opens internal link in current windowWim Nagel (namens Bestuur)

Zaai- en Stekgroep

contactpersoon:

Opens internal link in current windowHanny Verbakel  0180-631913 Opens window for sending emailemail

Werkgroep Tuinonderhoud Hospice

Thea Wennekes  0182-537038

De contributie van Groei & Bloei bedraagt voor heel 2018 € 68,95.

Opzegging van het lidmaatschap kan uitsluitend voor 1  oktober bij Ledenadministratie Groei & Bloei

• per email naar Opens window for sending emailinfo(at)groei.nl
  • schriftelijk: Ledenadministratie Groei & Bloei, Postbus 485, 2700 AL Zoetermeer.
  • telefonisch (tijdens kantooruren): 079-3681225

Ook adreswijzigingen geeft u door aan de ledenadministratie van Groei & Bloei in Zoetermeer.

Monique Dessing - Webmaster

Vertel eens iets over jezelf/ wat doe je in het dagelijks leven?

Ik woon sinds 2009 in Moordrecht met mijn partner Saco. Daarvoor woonden we in een leuk huis in Gouda, maar de tuin was erg klein en we wilden graag iets groters. We zijn lang op zoek geweest naar de ideale plek. In de tussentijd had ik een volkstuin waar ik een paar keer per week naar toe fietste over een prachtig oud boerenweggetje tussen de weilanden van Gouda en Gouderak. Het was een enigszins verwaarloosde volkstuin, met veel onkruid en veel munt, een oud krakkemikkig huisje maar met een mooie pruimenboom. Na weken van onkruid wieden in de avonduurtjes en weekenden kon ik uiteindelijk een aantal groentebedden aanleggen waar ik allerlei soorten groenten in ben gaan zaaien. En ik was verbaasd over de hoge opbrengst in dat eerste jaar!

Inmiddels zijn we verhuisd. De volkstuin is van de baan want we hebben nu een moestuin aan huis plus een siertuin, boomgaardje, vijver en zelfs een grasdijkje. Dit jaar willen we een wildebloemenberm maken en een natuurlijke oever aanleggen rond de vijver. We maken onze eigen compost en proberen zo duurzaam mogelijk te leven.

Wat doet de webmaster bij Groei & Bloei?

De webmaster zorgt ervoor dat de website up to date is. Ik doe dit samen met Saskia. We verdelen de werkzaamheden; de een plaatst bijvoorbeeld agendaitems, de ander losse artikelen. Ik maak ook de Vooruitblik, het overzicht van komende activiteiten, dat eens in de twee maanden gemaild wordt naar de leden, en ik beheer de Facebook-pagina van de afdeling Gouda waar ik nieuws, tips en evenementen op plaats.

Waarom ben je lid geworden van Groei & Bloei?

Toen ik mijn volkstuin kreeg, had ik behoefte aan informatie over sier- en moestuinen want ik was een leek op het gebied van tuinieren. Hoe en wanneer moet je zaaien, wat zijn goede plantcombinaties, wat is teeltwisseling, enz. Deze informatie heb ik gevonden in het tijdschrift Groei & Bloei. Daarin staat ook actuele informatie over evenementen en bijeenkomsten over tuinieren. Ik vind het ook leuk om deel te kunnen nemen aan activiteiten van de afdeling Gouda, zoals de ruil- en stekbeurs die 2x per jaar wordt gehouden en de lezingen die regelmatig gegeven worden. Sinds kort ben ik ook lid van de zaai- en stekgroep. We komen een paar keer per jaar bij elkaar en bespreken dan wat we voor elkaar gaan zaaien. Na zo’n twee maanden komen we weer bij elkaar en dan worden de zaailingen verdeeld. Zo heb je telkens weer verrassende nieuwe plantjes. Aan het eind van het seizoen wisselen we onze ervaringen uit. Leuk en leerzaam!

Waar ik me elk jaar ook weer op verheug is de Open tuinen dag. Lekker rondneuzen en nieuwe ideeën op doen in tuinen van enthousiaste mensen die trots zijn op hun tuin.

op deze pagina

Op deze pagina vindt je de verschillende contact personen van G&B Gouda.

webmaster

Voor opmerkingen over deze website kunt je je wenden tot de webmaster Monique Dessing.

Geprobeerd is alle bronnen van afbeeldingen te achterhalen. Mocht jouw afbeelding hiertussen zitten en wordt je naam niet genoemd neem dan contact op.

Van pad tot kegelbaan…
Met je neus in de boter