Welkom bij Groei & Bloei Gooi-Noord

KMTP/Groei & Bloei is dé toonaangevende vereniging van tuin- en natuurliefhebbers.

Zij zet zich in voor een groene samenleving, zowel op lokaal als op landelijk niveau. De beleving van tuinieren, bloemschikken en de passie voor groen in het algemeen vormen hiervoor de inspiratie. Kennis en kennisoverdracht werken stimulerend en samenbindend voor leden en niet-leden. Het werkterrein omvat de hele keten van liefhebbers tot professionals (kwekers, hoveniers, ontwerpers, handel, overheden, studenten etc.).

KMTP/Groei & Bloei opereert als schakel tussen verschillende onderdelen van de keten.

'Samen doen is altijd gezelliger'

Meer informatie - over de afdeling Gooi-Noord,   Opens internal link in current windowklik hier

- en kijk bij Activiteiten of bij Agenda

winterjasmijn

BEKNOPT

JANUARI

- Dinsdag, 16 januari 2018: Lezing 'De mens, de stad en het eetbare' door Madelon Oostwoud*.

De lezing gaat over de Hortus Conclusus (letterlijk: de omsloten tuin), of de relatie tussen mens, stad en eetbaar. Wat is de betekenis van het woord 'tuin' en het ontstaan van steden, hoe werd de afstand tussen verbouwde groenten en fruit steeds groter?

Madelon legt onverwachte en verrassende verbanden tussen kunstgeschiedenis, geschiedenis en dat wat wij eten.

Het Trefpunt, Lorentzweg 59, 1402CC  Bussum.

Aanvang: 20.00 uur. Leden: gratis; niet-Leden: € 2,50

*Madelon is de auteur van het boek 'Een kleine eetbare tuin met vaste planten, waarvan inmiddels de 3e druk is verschenen.

FEBRUARI

- Dinsdag, 13 februari: Presentatie Excursie-programma 2018 en reünie Engelandreis

Op deze avond zal door Kitty Wiegert een presentatie worden gegeven over de meerdaagse reis naar Normandië in juli. Informatie over de dagtochten en halve dag-tochten is beschikbaar en we kijken terug op de reis naar Surrey aan de hand van een filmpje.

In de pauze is er, onder het genot van een drankje, gelegenheid om elkaars fotoboeken te bekijken.

Aanvang:  20.00 uur.

S.V.P. Aanmelden via formulier  Opens internal link in current windowklik hier

- Dinsdag, 20 februari 2018:  Jaarlijkse Algemene Leden Vergadering

in Het  Trefpunt met na de pauze: Erik Bruinning, beheerder van het Vogelasiel Naarden (huidige naam: Vogelhospitaal). Hij zal o.m. vertellen over tuinen en vogels en het wel of niet bijvoeren.

Aanvang 19.30 uur.

MAART

Dinsdag, 20 maart 2018:  Lezing 'Boeketten uit de border' door Hub Driessen

APRIL

Donderdag, 12 april 2018:  Grote Avond in de Witte Kerk, Naarden. Lezing door Heikie Hoeksma.

- Dinsdag,      17 april 2018:  G & B Tuincafé

IN DE OMGEVING:

8, 9 en 10 februari:   Sneeuwklokjesfeest in de Boschhoeve, Wolfheze  www.boschhoeve.nl

10 en 11 maart:   'Tuinplezier' in de Botanische Tuinen Utrecht, georganiseerd door Groei & Bloei rayon Utrecht en de Botanische Tuinen. www.uu.botanischetuinen

OVERIG

Overwinteren