Lezing 5 september: Gerard van Buiten, hortulanus van de Botanische Tuinen Utrecht

Survival in de bergen

Op vakantie in de bergen genieten veel mensen van de grote rijkdom aan bloemen en planten die daar overal “zomaar” lijken te groeien. Als wij echter weer naar huis gaan na een zomerse vakantie, blijven de planten achter en weten te overleven in vaak extreem slechte omstandigheden. Met deze lezing neemt Gerard van Buiten, hortulanus van de Utrechtse Botanische Tuinen, je mee op een wandeling vanuit het dal naar de top van de berg en vertelt honderduit over de planten die we onderweg tegenkomen. Gaandeweg ontdek je waarom die ene plant nu precies daar groeit, de barre omstandigheden waar planten op grote hoogte mee te maken hebben en hoe ze daar perfect aan zijn aangepast. Veel zaken kunnen we vertalen naar onze eigen tuin en je leert planten een beetje “begrijpen”. Tijdens de volgende vakantie in de Alpen kijk je met heel andere ogen naar al dat moois om je heen!

Gerard van Buiten

Locatie: De Koperwiek, graag zij-ingang gebruiken!   Aanvang lezing 20.00, zaal open vanaf 19.30.

Koperwieklaan 3, 3722 CB Bilthoven

Toegang Gratis voor leden, Niet-leden betalen € 5,00 (incl. koffie/thee)

Welkom bij Groei & Bloei afdeling de Bilt, Bilthoven e.o.

Welkom op de website van Groei&Bloei afdeling De Bilt, Bilthoven en omstreken

Een afdeling voor mensen met en zonder groene vingers maar wel met een warm hart voor bloemen en planten en de natuur.

Voor het komende jaar 2017-2018 staan er maandelijks  interessante lezingen op het programma,  worden er diverse workshops en excursies georganiseerd, is er een plantjesmarkt waar u plantjes kunt verkopen of nieuwe kopen en kunt u tijdens de “Open tuinen” een kijkje nemen in de tuin van andere leden of uw eigen tuin open stellen.

Over al deze en andere activiteiten is meer informatie te vinden onder de knop “Activiteiten & Actueel”. Van iedere lezing een korte samenvatting, informatie over de meerdaagse tuinreis, ons meest actuele afdelingsblad online, cursussen en workshops en informatie over de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering.

Onder de kop ‘Groentips & Groeninfo vindt u de zaaibrochure van Wiert Nieuman én een artikel over de prachtschubwortel van zijn hand. En verder een verslag in meerdere afleveringen (wordt vervolgd!) van de ervaringen met haar Wormentoren van Joke Schreuder.

Onder de kop ‘Agenda’  vindt u een overzicht van alle nog komende activiteiten

Terug kijken naar voorbije activiteiten kan onder de knop ‘Foto’s’

Bij ‘Diversen’ vindt u een promotiefilmpje van G&B-landelijk. Na dit filmpje kunt u doorklikken naar een veelvoud aan demonstratie- en andere films over bloemschikken, maar ook naar vele afleveringen van de BBC serie Gardeners’ World.

Veel kijk- en leesplezier!

Leden van Groei&Bloei krijgen 10 maal per jaar het prachtige Groei&Bloei-blad in de bus met daarnaast vanuit onze afdeling 5 maal per jaar ons afdelingsblad. De meest recente editie hiervan kunt u ook op de website vinden (onder Activiteiten & Actueel – Maandblad).

Leden hebben gratis toegang op de ledenavonden en krijgen korting bij deelname aan cursussen, workshops en excursies. Ook geven diverse bedrijven in onze regio G&B-leden korting.

Nog geen lid, maar wel nieuwsgierig geworden? Kom eens langs op een van onze ledenavonden of schrijf u in voor een cursus of excursie. Lid worden? Meldt u zich dan aan via deze website (zie hiernaast) of bij onze secretaris Joke Schreuder: info(at)bilt.groei.nl of 030-2291041, er is altijd wel een aantrekkelijke aanbieding.

romke’s moestuin
Gloriosa