Uitnodiging ledenavond

Dinsdag 8 januari 2019, 20:00 uur, zaal open 19.30  De Koperwiek, Koperwieklaan 3, Bilthoven (graag de zij-ingang gebruiken)

Entree voor leden gratis, niet leden betalen 5 euro.

20.00-20.30 Informatie Tuinenreis 2019:

Voorafgaand aan de lezing zal Willemein Swane informatie geven over de tuinenreis 2019, die weer naar Engeland gaat en wel naar Oxfordshire en Berkshire. Datum: 27 juni t/m 1 juli via de tunnel (niet meer met de boot dus). Zie ook de informatie hierover in het Infoblad november/december/januari.

20.30 Lezing Henny van der Wilt: Lopen op Lesbos en Kreta

Lesbos is na Kreta het grootste eiland van Griekenland met 370 km kustlijn, met veel variatie aan landschappen en vochtige voedselrijke biotopen. Lesbos is een stop tijdens de trek voor 325 vogelsoorten in voor- en najaar. We zien zwarte ooievaars, steltkluten en zilverreigers.

We bezoeken het versteende woud. 20 miljoen jaar geleden werd westelijk Lesbos door een vulkaanuitbarsting getroffen en met een dikke laag lava bedekt. Toen heerste er een subtropisch klimaat met wouden van Sequoia’s. Door gebrek aan zuurstof, verbrandden de bomen niet, maar versteenden. Gedurende de laatste eeuwen zijn die bomen bloot gewaaid. De dikste boom heeft een omvang van 13 meter.

Kreta betekent, krijt. De witte bergen ’Levka Ori ’zijn van kalk. Met toppen boven de 2000 meter het hoogste gebergte van Kreta. Er zijn wel 300 kloven, uitgesleten door smeltwater, dat naar zee stroomt. De Samariakloof is de bekendste en erg mooi. Je loopt door een kloof met 1000 meter hoge wanden naast je. Bovendien groeien er bijzondere planten. Er komen slangen en schildpadden voor. De Lassithi hoogvlakte is belangrijk voor de voedselvoorziening. Er wordt graan en aardappels verbouwd. Verder wonen op Kreta 400.000 schapen en 300.000 geiten. Een gezellige boel, die voor lekkere kaas zorgen.

Welkom bij Groei & Bloei afdeling de Bilt, Bilthoven e.o.

Welkom op de website van Groei&Bloei afdeling De Bilt, Bilthoven en omstreken

Een afdeling voor mensen met en zonder groene vingers maar in ieder geval met een warm hart voor bloemen en planten en de natuur.

In 2018/2019  staan er maandelijks  interessante lezingen op het programma,  worden er workshops en excursies georganiseerd, is er een plantjesmarkt waar u plantjes kunt verkopen of nieuwe kopen en kunt u tijdens de “Open tuinen” een kijkje nemen in de tuin van andere leden of uw eigen tuin open stellen.

Over al deze en andere activiteiten is meer informatie te vinden onder de knop “Activiteiten & Actueel”. Van iedere lezing een korte samenvatting, informatie over de meerdaagse tuinreis, ons meest actuele afdelingsblad online, cursussen en workshops en informatie over de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Het programma tot zomer 2019 volgt zo spoedig mogelijk

Onder de kop ‘Groentips & Groeninfo vindt u een overzicht van de diverse Groen-activiteiten in onze regio. Daarnaast treft u hier de zaaibrochure van Wiert Nieuman. En verder een verslag in meerdere afleveringen van de ervaringen met haar Wormentoren van Joke Schreuder.

Onder de kop ‘Agenda’  vindt u een overzicht van alle nog komende activiteiten

Terug kijken naar voorbije activiteiten kan onder de knop ‘Foto’s’

Bij ‘Diversen’ vindt u een promotiefilmpje van G&B-landelijk. Na dit filmpje kunt u doorklikken naar een veelvoud aan demonstratie- en andere films over bloemschikken, maar ook naar vele afleveringen van de BBC serie Gardeners’ World.

Veel kijk- en leesplezier!

Leden van Groei&Bloei krijgen 10 maal per jaar het prachtige Groei&Bloei-blad in de bus met daarnaast vanuit onze afdeling 5 maal per jaar ons Infoblad. De meest recente editie hiervan kunt u ook op de website vinden (onder Activiteiten & Actueel – Maandblad).

Leden hebben gratis toegang op de ledenavonden en krijgen korting bij deelname aan cursussen, workshops en excursies. Ook geven diverse bedrijven in onze regio G&B-leden korting.

Nog geen lid, maar wel nieuwsgierig geworden? Kom eens langs op een van onze ledenavonden of schrijf u in voor een cursus of excursie. Lid worden? Meldt u zich dan aan via deze website (zie hiernaast) of bij onze secretaris Joke Schreuder: info(at)bilt.groei.nl of 030-2291041, er is altijd wel een aantrekkelijke aanbieding..

Westlandse buitenplaatsen van weleer
De kracht van kruiden - Blik op de tuin no. 879