Ledenavond 9 januari: mooie tuinen Noord Nederland, tuinreis 2017 en veel boeken in de verkoop (of te leen)

Dinsdag 9 januari 20:00 uur De Koperwiek. Koperwieklaan 3, Bilthoven (graag zij-ingang gebruiken). Entree voor leden gratis, niet leden betalen 5 euro (incl. koffie).

Kitty Wiegert, reisleidster bij Garden Tours, zal vertellen over de tuinen die wij zullen gaan bezoeken en mooie foto's laten zien.

Na onze prachtige reis naar Schotland juni j.l., gingen onze voorzitter Sylvia Bontan en ik, op uitnodiging van Garden Tours, in september een paar dagen naar Groningen. Wij waren verrast hoe mooi de tuinen daar zijn! Alle reden voor ons u de mogelijkheid te bieden dit moois ook te gaan bekijken. Het programma, de data en de prijs vindt u bij de uitgebreidere informatie over de tuinreis.   Ik hoop velen van u te zien. En ook als u niet mee zult gaan, bent u natuurlijk van harte welkom om deze avond bij te wonen!

Willemien Swane

Voor uitgebreidere informatie over de tuinreis: Opens internal link in current windowKlik HIER

Tijdens deze ledenavond zullen ook alle ‘groen’-boeken te koop/ leen worden aangeboden, die Alko van der Wiel, oud-voorzitter, overleden op 2 augustus j.l , aan onze afdeling heeft nagelaten. Als bestuur vinden we dat we deze boeken als eerste aan onze leden moeten aanbieden.

De boeken, die over zijn zullen we verkopen op de markten van het komend jaar zoals Tuinplezier.

Joke Schreuder

Welkom bij Groei & Bloei afdeling de Bilt, Bilthoven e.o.

Welkom op de website van Groei&Bloei afdeling De Bilt, Bilthoven en omstreken

Een afdeling voor mensen met en zonder groene vingers maar wel met een warm hart voor bloemen en planten en de natuur.

Voor het komende jaar 2017-2018 staan er maandelijks  interessante lezingen op het programma,  worden er diverse workshops en excursies georganiseerd, is er een plantjesmarkt waar u plantjes kunt verkopen of nieuwe kopen en kunt u tijdens de “Open tuinen” een kijkje nemen in de tuin van andere leden of uw eigen tuin open stellen.

Over al deze en andere activiteiten is meer informatie te vinden onder de knop “Activiteiten & Actueel”. Van iedere lezing een korte samenvatting, informatie over de meerdaagse tuinreis, ons meest actuele afdelingsblad online, cursussen en workshops en informatie over de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering.

Onder de kop ‘Groentips & Groeninfo vindt u een overzicht van de diverse Groen-activiteiten in onze regio. Daarnaast treft u hier de zaaibrochure van Wiert Nieuman én een artikel over de prachtschubwortel van zijn hand. En verder een verslag in meerdere afleveringen (wordt vervolgd!) van de ervaringen met haar Wormentoren van Joke Schreuder.

Onder de kop ‘Agenda’  vindt u een overzicht van alle nog komende activiteiten

Terug kijken naar voorbije activiteiten kan onder de knop ‘Foto’s’

Bij ‘Diversen’ vindt u een promotiefilmpje van G&B-landelijk. Na dit filmpje kunt u doorklikken naar een veelvoud aan demonstratie- en andere films over bloemschikken, maar ook naar vele afleveringen van de BBC serie Gardeners’ World.

Veel kijk- en leesplezier!

Leden van Groei&Bloei krijgen 10 maal per jaar het prachtige Groei&Bloei-blad in de bus met daarnaast vanuit onze afdeling 5 maal per jaar ons afdelingsblad. De meest recente editie hiervan kunt u ook op de website vinden (onder Activiteiten & Actueel – Maandblad).

Leden hebben gratis toegang op de ledenavonden en krijgen korting bij deelname aan cursussen, workshops en excursies. Ook geven diverse bedrijven in onze regio G&B-leden korting.

Nog geen lid, maar wel nieuwsgierig geworden? Kom eens langs op een van onze ledenavonden of schrijf u in voor een cursus of excursie. Lid worden? Meldt u zich dan aan via deze website (zie hiernaast) of bij onze secretaris Joke Schreuder: info(at)bilt.groei.nl of 030-2291041, er is altijd wel een aantrekkelijke aanbieding.

Overwinteren
De natuur betaalt… Blik op de Tuin 832 week 2/2018