Activiteiten & Actueel

Verslag film "Butterflies, Go!"

 

De Butterflies-avond

Aan het begin van de avond konden de mensen loten kopen bij de ingang. De loten werden verkocht door Iris en mij. We hadden alle loten verkocht. Toen de mensen doorliepen konden ze een plekje gaan zoeken.

  Iris en Gijs verkopen loten

Eerst hield Gerry Haverkamp een praatje over het verloop van de avond. Daarna vertelde Josephine Hamming hoe ze de film had gemaakt en waarover de film ongeveer ging. Toen startte ze de film.

  Josephine Hamming

De film ging over de reis die de Atalanta overbrugde om van Sint-Petersburg naar Casablanca te vliegen. Dat deed de Atalanta omdat het te koud werd in Sint-Petersburg. Halverwege de reis legt de Atalanta eitjes aan de onderkant van de brandnetel. Daarna ging ze dood. De vlinders die uit die eitjes komen zullen de reis afmaken
Iris vertelde ook nog over haar zelfgemaakte werkstuk over vlinders.

Na de film was er een pauze. In die pauze verkochten Iris en ik heerlijke walnoten. We waren helemaal uitverkocht.

Na de pauze was er een verloting die door het bestuur was georganiseerd. Ik mocht helpen met de prijzen naar de desbetreffende mensen te brengen. Toen was de avond voorbij.

De mensen mochten allemaal een paar appels meenemen die bij de uitgang stonden. Later hielp ik nog met opruimen en we kletsten nog wat na over deze leuke avond.

Groetjes van Gijs Kamphuis.