foto's
home

Welkom bij Groei & Bloei afdeling Uden

Nico met zijn dames op Bloemkunst bij kasteel Groeneveld in Baarn. september 2017.

 

VOORAANKONDIGING:
Topflorist Max van de Sluis bij Groei & Bloei Uden op maandag 4 december in Nia Domo te Boekel. Zie Activiteiten & Actueel.

.

 

In het kader van het 'Jaar van de botanische tuin':
De Hortus Botanicus Leiden. Zie Groentips & Groeninfo.

_____________________________________________________________________________________

Van de voorzitter                                                                                                                 augustus 2017

foto: Mari Delisse tijdens zijn fietstocht door Duitsland

Na een zomer waarbij de beregening in juni veel overuren maakte door de lange droge periode is juli weer een doorsnee maand met enkele tropische dagen, afgewisseld met een etmaal met 40-50 millimeter water.
In tegenstelling met mijn verwachting, dat de kersenoogst totaal was mislukt, hebben we nog zelden zoveel Spaanse en Zwarte kersen geplukt. Ook de druivenranken tegen het huis hangen zo vol dat ik maatregelen heb getroffen om alles op zijn plaats te houden. 

Voor de leden die op vakantie zijn geweest of tripjes met de auto of fiets hebben gemaakt vraagt de tuin nu waarschijnlijk weer alle aandacht. 

Onze open tuinendag in Nistelrode en Heesch die we samen met afdeling Oss-Het Maasland georganiseerd hebben was een groot succes. Schitterende tuinen met
een zeer gevarieerd aanbod wat grootte en beplanting betrof.
Ook de aanwezigheid van kunst in enkele tuinen sprak erg tot de verbeelding. Zo'n 250 tuinliefhebbers hebben een rondje langs de tuinen gemaakt.
Vanaf deze plaats wil ik alle tuineigenaars ontzettend bedanken, zij waren allen
zeer enthousiast over het verloop van deze dag.

Ook de excursie naar fruithof De Brand in Zeeland was een zeer leerzame en leuke activiteit met 26 deelnemers. In deze tuin die gebaseerd is op permacultuur kregen we uitleg over het doen en laten van deze vorm van tuinieren. Tot in detail was er nagedacht over gezondheid, duurzaamheid en zelfvoorziening. 

Wat staat te wachten in augustus en september is verder te lezen in de agenda op
de website.

Het bestuur gaat in de komende maanden aan de slag met de invulling van het jaarprogramma van 2018. Er zijn beslist leden met ideeën of tips over onderwerpen zoals lezingen, excursies of tuinreis. Laat het weten aan een van de bestuursleden dan maken we er met zijn allen weer een heel mooi en leerzaam 2018 van. 

Nico Rovers

meer

Deze maand in Groei & Bloei

12
Oct
Van pad tot kegelbaan…
10
Oct
Met je neus in de boter