foto's
home

Welkom bij Groei & Bloei afdeling Uden

Paeonia, Pioenrozen

 

Resultaat van de Opentuinen dag in Nistelrode en Heesch, zie ook de foto's

 

Bezoek eens een festival in een arboretum ...

 

______________________________________________________________________________________

VAN DE VOORZITTER,                                                                                                                                                                             mei 2017.

Het gebeurt niet zo vaak dat het paasweekend kouder is dan de dagen rond Kerstmis. Met de winterjas, das en handschoenen aan werden de verstopte paaseieren gezocht. Zo af en toe werden we lekker gemaakt met een warme dag, mensen zonder groene vingers denken dan meteen aan bloeiende perk- en kuipplanten. Dat het niet altijd rozengeur is bij één mooie dag zag men in de nacht van 19 op 20 april. Met een temperatuur van 8 tot 10 graden onder nul zijn veel planten die vaak uit de kassen kwamen niet bestand gebleken tegen dit natuurgeweld.

De fruittelers probeerden via beregening en hete luchtkanonnen hun oogst te redden maar het is afwachten hoe de resultaten zullen zijn. De hobbyisten, zoals ik er een ben, zullen het een jaar moeten doen zonder walnoten. Ook mijn ladder hoeft waarschijnlijk niet uit de garage gehaald te worden voor de kersenpluk. 

Ons nieuw bestuurslid, Gert Jan Schonenberg, is ondertussen bezig om inzicht te krijgen over de activiteiten binnen Groei en Bloei. Officieel zal hij gekozen worden op de jaarvergadering maar we zijn als bestuur erg blij met deze nieuwe kracht. Met hem hebben we iemand die in het dagelijks leven zeer verbonden is met alles wat met planten te maken heeft.
Hij is namelijk eigenaar van Tuincentrum Schonenberg in Volkel. 

Terugkijken naar de maanden maart en april doet me goed. Allereerst het ZNK Bloemschikken in Breda: een prachtig evenement met ereplaatsen van deelneemsters van onze afdeling!
De lezing over klein fruit was erg leerzaam en druk bezocht.
Via de ruilbeurs zijn weer verschillende soorten planten verhuist naar andere tuinen.
Als laatste de afsluitavond van een mooi bloemschikseizoen voor een heel enthousiaste en steeds groter wordende groep dames. Vanaf deze plaats wil ik Maria Hoevenaars, Geertje en Gonnie, Dé Kartrekkers, ontzettend bedanken voor hun inzet. 

Wat gaan we nog organiseren voor de vakantie?
Op 17 juni de OpenTuinendag in Nistelrode en Heesch die samen met Oss-Het Maasland wordt georganiseerd. Zo'n acht à negen schitterende tuinen kunnen dan worden bezocht.
Zaterdag 8 juli gaan we op excursie naar Fruithof De Brand in Zeeland. 

Tot slot wens ik iedereen een zonrijke mei, juni en juli toe met op zijn tijd een verfrissend buitje voor onze tuinen.
Nico Rovers

meer

Deze maand in Groei & Bloei

24
Jun
Bingerden
23
Jun
Een jarige om trots te zijn (no. 803) week 25 / 2017