foto's
home

Welkom bij Groei & Bloei afdeling Uden

16 - 25 maart: Gratis je tuingrond laten testen in Volkel. zie Groentips & Groeninfo

 

18 maart: het was een gezellige drukke  Groenmoesmarkt in Boekel. Groei&Bloei Uden was daar present. 

Van de voorzitter                                                                                                                           Januari 2017.

In deze eerste nieuwsbrief van 2018 wil ik alle leden met hun familie en alle lezers van onze nieuwsbrief en de, zo is gebleken vele bezoekers van onze website,  een heel goed 2018 toewensen. Gezondheid komt wel op nr 1 te staan maar hechte vriendschap, tevredenheid en geborgenheid zijn ook erg belangrijk in het leven. Geluk zit vaak in dagelijkse kleine intieme momenten en bezigheden.

Het klimaat zorgt jaarlijks voor verrassingen en het ene na het andere record op dit gebied sneuvelt. Op 31 december was het de warmste laatste dag die ooit gemeten is en vier dagen later raast er een zeer zware zuidwesterstorm over Nederland. We gaan met het weer vaak in korte tijd van het ene naar het andere uiterste.

Als afdeling kunnen we weer terugkijken op een mooi, gevarieerd en leerzaam 2017. 

Leuke excursies, ruilbeurzen, lezingen, een mooie tuinreis naar Zuid Limburg en een prachtige druk bezochte open tuinendag in Nistelrode en Heesch. Deze werd samen met onze zusterafdeling Oss-Het Maasland georganiseerd. 

Een bloemschiktak die ieder jaar groter wordt en die na de zeer geslaagde kerstworkshop, in het nieuwe seizoen weer op nieuwe deelneemsters kan rekenen. Bij deze wil ik de gemeente Uden en Boomkwekerij Timmers bedanken voor hun bijdrage met het mooie groen voor de workshop.   

Klapstuk van ons 50 jarig jubileum was de geweldige bloemschikdemonstratie van Max van de Sluis

Max, een van de beste bloemstylisten ter wereld, verzorgde samen met zijn vrouw voor een volle Nia Domo een demonstratie die bij velen nog lang in het geheugen zal blijven. We hebben tijdens deze avond veel leden van ons omringende afdelingen gezien om zijn resultaten te bewonderen. Wil je de gemaakte pronkstukken nog bekijken? Bezoek onze website!   

Niet onvermeld mag worden dat voor het tweede jaar op rij ons ledenaantal is gegroeid! Of het te maken heeft met onze activiteiten weten we niet, maar als bestuur zijn we hier best een beetje trots op.    

2018 beginnen we met de jaarvergadering op 27 februari in de Eigen Herd in Uden. Tijdens de vergadering zal het jaarprogramma voor het nieuwe jaar gepresenteerd worden. Ook zetten we op die avond twee leden van onze afdeling in het zonnetje. Zij zijn vanaf de oprichting, dus al 50 jaar lid van Groei en Bloei Uden! 

We nemen afscheid van Ad Biermans als secretaris en verwelkomen Gert-Jan Schonenberg als nieuw bestuurslid. Gert-Jan draait al een half jaar mee om de sfeer en de gemoedelijkheid van onze afdeling te proeven. Met Gert-Jan krijgen we iemand met veel kennis op gebied van alles wat met Groei & Bloei te maken heeft. Verder in deze nieuwsbrief stelt hij zich voor.   

Tot slot wil ik iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan ons 50 jarig jubileumjaar heel erg bedanken voor hun inzet. Idee├źn of suggesties van leden om ons programma in 2018 nog leuker te maken, zijn van harte welkom.                             

Nico Rovers - voorzitter

 

 

 

meer

Deze maand in Groei & Bloei

 

 

 

19
Mar
De Wondere Wereld van Wisselbeplanting
19
Mar
op weg naar t voorjaar