Welkom bij Groei & Bloei afdeling Uden

Kerstboompjes gecreëerd tijdens de kerstworkshop.
Geertje en Tiny, hartelijk dank voor jullie gastvrijheid.
Zie het fotoalbum.

Wat hebben wij maandagavond kunnen genieten van een inspirerende bloemschikdemonstratie van Max van de Sluis. Ware kunstwerken creëerde hij voor een bomvolle zaal. Zie de foto's in het fotoalbum.

_____________________________________________________________________________________

Van de voorzitter                                                                                                                           november 2017.

NK werkstuk van Tonnie Jaspers; 'Vurig'

Volgens de weerdeskundige was het een van de warmste oktobermaanden uit de geschiedenis en het aantal mm. regen lag onder het gemiddelde. Enkele weken geleden konden we nog dagelijks genieten van een warm zonnetje en kwam de grasmaaier nog geregeld uit de garage.

Terwijl ik dit voorwoord schrijf is alles weer op zijn ouds: de temperatuur, af en toe een buitje en rust voor gazon en planten. De kuipplanten gaan weer verhuizen naar de winterstalling. De violen staan te pronken, de bloembollen zijn gepoot en de kalk is gezaaid. Voor de tuinliefhebber is de werkdruk nu verdwenen en is het afwachten wat de komende winter in petto heeft.

Onze activiteiten in september en oktober waren weer de moeite waard. Lees zeker even het verslag van de tuinreis naar Limburg.

De herfst ruilbeurs in Boekel was weer druk bezocht. Veel mooie heesters en vaste planten moeten nu in een andere tuin weer aarden.

Ook het bloemschikseizoen is gestart met maar liefst 28 fanatieke bloemschiksters. Omdat de groep de laatste jaren sterk is gegroeid is Lotte van den Bosch Maria Hoevenaars komen versterken. Beiden stellen zich voor onder tabblad 'BLOEMSCHIKKEN'

Op het NK Bloemschikken in Nieuwegein zijn goede resultaten gehaald door de bloemschikkers van onze afdeling.

Ook de komende tijd staat nog van alles op het program: Maandag 4 december de demonstratie bloemschikken, dit jaar in de Nia Domo in Boekel en wordt gegeven door een van Nederlands beste bloemstylisten:  Max van de Sluis!

Zaterdag 9 december is de jaarlijkse kerst workshop weer bij Lia en Nico op Hulstheuvel 11.

Het bestuur heeft ondertussen in grote lijnen het jaarprogramma van 2018 klaar. Dit zal o.a. gepresenteerd worden tijdens de jaarvergadering op 27 februari in de Eigen Herd in Uden.

Minder goed nieuws kregen we van onze secretaris Ad Bierman. Door gezondheidsproblemen is hij genoodzaakt te stoppen met zijn bestuursfunctie. Vanaf deze plaats alvast bedankt en beterschap gewenst. Hopelijk gaat het toch weer wat de goede kant op.

Tot slot wil ik alle leden bedanken voor ieders bijdrage aan alle activiteiten van het afgelopen jaar.
Nico Rovers

Kerst op Middachten (Blik op de Tuin no. 827 2017)
“Doet u mij maar een onderhoudsvrije tuin, alstublieft”