foto's
home

Open Tuinen Weekend - 23 en 24 juni

Onderstaand vindt u de tuinen die dit jaar geopend zijn. Op beide dagen zijn de tuinen geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

 

Tuinen die zaterdag 23 juni en zondag 24 juni open zijn:
 


Onder de Linden 50, 6903 AT Zevenaar
Henriëtte en John Doorakkers 

Leuk aangelegde tuin met niet alledaagse planten en bloemen. De rijkdom en diversiteit in bloemen geven de tuin met name in het begin van de zomerperiode een heel vrolijk aanzien. Er is veel aandacht besteed aan de nodige verscheidenheid in bloemsoorten. Ook is gelet op de mogelijkheden om mooie boeketten te kunnen samenstellen. De indeling in diverse vlakken, gescheiden door diagonaal aangelegde paden, geeft een bijzonder ruimtelijk effect. De krulhazelaar aan de rand van de vijver zorgt met zijn grillige vormen voor een heel bijzonder effect.

Zweekhorstweg 1, 6903 PC Zevenaar
Tonny en Wilma Boerboom

U bezoekt in het fraaie buitengebied van Zevenaar een landschapstuin in boerderijstijl van wel 5000 m²! De tuin kent een slingerend wandelpad van circa 300 meter waarlangs meer dan 7 zitjes te vinden zijn. De tuin is aangelegd om te kunnen genieten van gazonsegmenten omzoomd met grote bomen, een vijver met ophaalbrug, een schaduwrijk boomgaard-terras, een buxushofje en een diversiteit aan planten. De boerderijstijl van de tuin wordt nog versterkt door de aanwezigheid van een keur aan landbouwwerktuigen uit vervlogen tijd. De tuin betrekt de omgeving met fotogenieke doorkijkjes naar de omringende boerderijen, mais-, biet- en grasvelden. Dit jaar is er tevens een glas-in-lood expositie van Wim en Freeke Nijman uit Kilder te zien. Freeke toont raamdecoraties, waarin ook andere materialen als agaatsteen en bergkristal verwerkt worden. De mooie schalen, vazen, wand- en tuinobjecten worden volgens de techniek van het glas-fusen gemaakt. Wim laat met stijlvol glas-in-lood-werk zien hoe u veel meer sfeer en leven brengt in nieuwe en bestaande woningen. Ook maakt hij objecten van blank glas. U bent van harte welkom.

Roodwilligen 26, 6903 TE Zevenaar
Peter en Ceciel van Don 

De tuin (circa 600 m²) is aangelegd in 1997 en onderverdeeld in verschillende vakken rondom de woning. De vakken zijn gescheiden door groene afscheidingen (o.a. taxus en beuk). Planten staan zowel in de volle grond als in potten. Er is een grote verscheidenheid aan (bijzondere) hortensia’s. Daarnaast is er een vijver die speels door een aantal vakken loopt. Er staan ook prachtige bomen (o.a. een parrotia persica) en er zijn verschillende verrassende hoekjes. Door de plant- en materiaalkeuze kun je in de tuin (bijna) het hele jaar genieten.

Oud Zevenaarseweg 73, 6905 AK Oud-Zevenaar
Dinie en Willy Nijland 

Onze tuin is in 1997, ruim 1000 m², door onszelf ontworpen en aangelegd. Het is een variatie van verschillende soorten bestrating, stenen, grind en tegels met meerdere borders, gras en een waterpartij. De beplanting in de voortuin zorgt er op een leuke manier voor dat het vele grind niet overheerst. Vervolgens hebben we een moestuintje met zacht fruit voor eigen gebruik. Daarachter hebben we een aantal appel- en perenbomen. We genieten van de meerdere zitplaatsen met een minihooiberg, om wel/niet uit de wind of zon te zitten.

Achtergaardsestraat 10, 6923 BE Groessen
George Aaldering 

Mooie borders rondom het huis met een diversiteit aan planten. Speciaal zijn allerlei in vorm geknipte buxussen en coniferen. Verder veel kuipplanten, een zinkgroep, een druivenkas en een kas met honingmeloenen. Er is ook een dierenweide met geitjes, konijnen en cavia’s. Er zijn verschillende kuipplanten te koop, zoals agaves en hosta’s. De bezoekers kunnen ook genieten van een kopje koffie of thee.

De Aa 11, 6923 BJ Groessen
Ton en Joke de Lorijn 

U bezoekt een mooi gelegen landschapstuin van 10.000 m² groot in Groessen op de grens van Zevenaar, met veel bijzondere planten en natuurlijk aangelegd. Er is een boomgaard met diverse fruitbomen en een groentetuin. Verder is het een mooie wandeltuin en je kunt overal zitten. Er is ook een B&B aanwezig: de moeite waard voor een overnachting.

Leuvensestraat 39, 6923 BN Groessen
Chris en Dicky Blij 

We zijn 7 jaar geleden met de millieuvrienden Duiven gestart met het verbouwen van groenten voor de voedselbank op een perceel van 40 m². De milieuvrienden zijn gestopt en wij zijn hiermee verder gegaan en hebben een stichting opgericht: stichting Blij Groessen. Er werken ong. 30 mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt om hun op weg te helpen, verspreid over 5 dagen. Het is nu uitgebreid tot +/- 10.000 m². We verbouwen o.a. bladgroenten, aardappels, peulvruchten en aardbeien. Ook is er een kruidentuin aangelegd en een bijenstal geïnstalleerd en een zee van bloemen te zien en diverse fruitbomen en bessen.

Didamseweg 17, 6986 AD Angerlo
Henk en Hermien Harbers 

Aan de rand van het dorp Angerlo bevindt zich rondom een oude boerderij een ruime boerderijtuin/erf, met buxus en beukenhagen, wandelpaden, diverse natuurlijke overkapte zitjes, boomgaard met kippen, kikkerpoel en een wilgentenenveld met verschillende soorten wilg. Op de open tuindagen zullen een aantal wilgentenenvlechters demonstreren wat men zoal van wilgentenen kan maken, ook zijn er wilgentenen decoraties te koop! Het oude bakhuisje bij de boerderij is nog helemaal origineel in de jaren 50 stijl. Op de binnenplaats is een kapschuurtje waar gelegenheid is om even te rusten, uw meegebrachte lunchpakketje op te eten, e.v.t. met een kop huisgemaakte soep, of koffie/thee met iets lekkers te nuttigen, tevens is hier een toilet. Weet u van harte welkom in deze nostalgische oase van rust.

 

Tuinen die alleen zaterdag 23 juni open zijn: 
 

Ooyselandweg 4a, 6905 DT Zevenaar
Alie Hadders en Gert Hoeksema
Op het fraai gelegen volkstuincomplex aan de Ooyselandweg hebben wij een drietal tuinen: een gevarieerde bloementuin van 50 m², een gemengde bloemen- en moestuin van 125 m² en een moestuin van 50 m². Samen steken we er veel tijd in en genieten ook van de contacten met de andere tuinders. De teelt in de moestuin is geheel biologisch. U kunt onder begeleiding ook een kijkje nemen op de andere tuinen van het volkstuincomplex en  als de oogst meevalt ook proeven van enkele producten van de moestuin.

 

Babberichseweg 31, 6905 JR Oud-Zevenaar
Paul Bloemberg 

Deze tuin is eigenlijk ontstaan met het idee om het huis te laten spiegelen in de vijver. Er is een oprit gemaakt van decoratieve gebakken klinkers gelegd in een slinger om de tuin. De vijver omvat eigenlijk alles wat een vijver een mooi uiterlijk geeft: mooie randafwerking, glashelder water, een waterval en een natuurlijk filter. Er zijn ook verschillende hagen aangeplant met als doel de tuin een knus karakter te geven, dit is in de loop van de tijd ook zo ontstaan. Er staat aan de rand van de vijver een prachtige Ginkgo biloba met zijn karakteristieke waaiervormige blad. Vaste planten zijn er groepsgewijs aangebracht waardoor het geheel een rustige aanblik vormt. Onze tuin is nu aanzienlijk uitgebreid met een deel zwemvijver en natuurlijke aanplant eromheen. Verder is er een subtiele overgang ontstaan naar het omringende landschap met een groot gazon en diverse mengsels veldbloemen. Wij zien U graag op zaterdag 23 juni 2018.

Keurbeek 26, 6914 AG Herwen
Broer en Minie Bosma 

Grote moestuin met diverse soorten groente, aardappelen, bloemen en fruitbomen. Hobbykas met komkommer en tomaten. Sinds voorjaar 2016 zijn wij ook gestart met een schooltuin voor groep 5/6 van basisschool Sprankel in Herwen. De kinderen komen 1 keer per week en leren hier hoe je moet zaaien en planten enz. Zo zijn wij dus ook nog educatief bezig!


Tuinen die alleen zondag 24 juni open zijn: 
 

Schievestraat 20, 6901 GL Zevenaar
Bets en Willy Gunsing 

Een echte stadstuin met een strak gazon. Hagen van coniferen en laurier zorgen voor veel privacy. Er zijn heesters en bomen als solitair voor de kleur en verder een grote variatie aan vaste planten waar beelden tussen staan, klimheesters, een rozenboog, een fraai geknipte conifeer en achterin een gemoedelijk prieel. Er is een prachtige kiwi tegen een muur geleid. Ook is er een kweekkasje aanwezig.

Kwartiersdijk 10, 6909 DJ Babberich
Iet van Meer 

De tuin heeft een oppervlakte van 5500 m², is opgebouwd in ronde vormen, dat een speels effect geeft. Ook de geknipte beukenhagen hebben mooie vormen en doorkijkjes, waardoor er leuke verrassingselementen ontstaan. De eerste borders zijn aangelegd om het terras van de notenboom. Er is geen enkele symmetrie en ook geen gras. Er is veel aandacht besteed aan bladvormen en kleuren, en het hele jaar door bloeit er wel wat. Kortom, een heerlijke (wandel)tuin.

Loostraat 22, 6913 AG Aerdt
Anne en Henk Diender 

Grote (wilde) kersenbomen accentueren de achtertuin, waarin een ruim gazon, dat omgeven wordt door borders met diverse bomen, struiken en vaste planten. Enkele tussenliggende terrasjes, met een bijpassend tuinhuisje, geven het geheel een wat rustgevend karakter. Het is daar goed toeven. Achter deze tuin bevinden zich nog een mooi aangelegde (pluk)bloementuin, een moestuin(tje) en een kleine bongerd met wat verschillende (laag)fruitbomen en struiken. Het totale tuingebeuren wordt omgeven door een brede ligusterheg, waardoor de intimiteit gewaarborgd blijft.

Dominee de Grootstraat 25, 6986 AE Angerlo
Wim en Annie Roelofsen 

Deze tuin ligt aan de rand van Angerlo. Deze tuin heeft een stukje gazon, met daarom heen wat vaste planten, zoals babtisia, wat phloxen, persicaria, dropplant, lamium, de indigostruik, enz. In de voortuin staat een prachtige Ginkgo biloba. Er is ook een volière met wat zebravinkjes. Blikvanger in deze tuin is toch wel het authentieke eiken tuinhuis, oude stijl, door de zoon zelf ontworpen, met Belgisch hardsteen op de vloer. In het tuinhuisje hangen wat eigen gemaakte olieverfschilderdoekjes. Al met al: laat je verrassen!

meer

Deze maand in Groei & Bloei

 

 

 

23
Jun
De bloemenweide
23
Jun
De bloemenweide