Groentips & Groeninfo
FLAPJACKS,  HET RECEPT

In Dyffryn Fernant , de tuin waar we in een minibusje over een erg smal weggetje naar toe werden gebracht, genoten we van thee en koffie in de zon of de schaduw.
We werden daarbij getrakteerd op o.a. FLAPJACKS.
Mrs. Chriastina Shand was tussen de bedrijven door zo vriendelijk het recept op te schrijven.
Thuis heb ik het een paar keer uitgeprobeerd en heb nu een goed resultaat gekregen, dat ik met jullie wil delen.

Benodigdheden:
170 gram boter
110 gram lichtbruine basterdsuiker
50 gram golden syrop, gewone schenkstroop of( erg lekker) perenstroop
225 gram havermout( of een deel  havermout en wat sesamzaad, of een mengsel, dat je lekker lijkt)
 
De oven voorverwarmen op 180°C.

Smelt de boter in de magnetron of op het vuur in een pannetje.
Voeg van het vuur af al roerend de suiker en de stroop toe.
Voeg dan havermout toe en roer goed.

Strijk de massa uit op een kleine bakplaat of op de ovenbakplaat, maar leg dan naast het deeg een opgevouwen stuk bakpapier om te voorkomen, dat het te veel uitloopt.

Bak eerst 15 minuten, het gebak mag niet te donker worden. Indien nodig nog 3 minuten. Haal het dan uit de oven, maak met een mes horizontaal en verticaal wat insnijdingen op de maat, die je wilt hebben. Na afkoelen is het dan makkelijk te verdelen.
Hetty Bliek

Naar boven

meer

 

 

 

17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST