De beleving van kleur in de tuin

Op 22 januari houdt Martje van den Bosch een lezing over dit onderwerp. Van 20.00 tot 22.00 uur in De Roef in Enschede. Leden gratis, niet leden betalen €2,50.

Een tuin is bij uitstek een plek om te genieten en rust te vinden, maar ook een plek die nieuwe energie geeft.
Hoe we een tuin waarderen en de kleuren erin ervaren wordt mede bepaald door wat we mooi vinden.
Iedereen beleeft kleur anders, dat zegt iets over de persoon en het zegt iets over de kleur.
Martje leert je
eigen beleving van kleur en je eigen kleurvoorkeur te begrijpen.

Het is ook een heel praktisch verhaal, met veel aandacht voor beplanting. Niet alleen éénjarige en vaste planten, maar ook bollen, rozen en bomen komen aan bod.Behalve een beschrijving hoor je handige tips en doe je ideeën op om in je eigen tuin aan de slag te gaan en te komen tot mooie borders .

Bloemschikcursus

Bij voldoende belangstelling, starten we dit voorjaar weer met de cursus bloemschikken.
De lessen worden gegeven door docente Birgit Davids-Schuurman.
Aan de hand van opdrachten wordt een fraai en creatief werkstuk gemaakt.
De benodigde materialen, zoals ondergrond, bloemen, mesje, tangetje etc. neemt je zelf mee.

Locatie is Wijkcentrum de Roef, Past. Geertmanstraat 17 te Enschede, tel.053 4319966.
De lestijd is van 19.30-21.30 u met tussendoor een koffiepauze.
De cursus kost €35 voor leden. Niet leden betalen €47,50

Je kunt je opgeven per mail bij thea.dijkstra.53(at)hotmail.com
Het lesgeld maak je over naar nr. NL73ABNA0592617254 t.n.v. KMTP Enschede o.v.v. voorjaarscursus, je naam evt. meisjesnaam en datum.
Na ontvangst van het lesgeld is de aanmelding definitief en zullen de opdrachten worden toegestuurd.

De lesdata zijn: 13 februari, 6 maart, 27 maart, 17 april, 8 mei (i.v.m. vakantie evt. week later)
Bij verhindering gaarne bericht aan Birgit 0628925585 of Hanny Morren 0653429609

Wie wil de bloemschikcommissie helpen ?

Onze adverteerders

Opens internal link in current windowAdverteerders die onze afdeling steunen.

Overwinteren
De natuur betaalt… Blik op de Tuin 832 week 2/2018