Groentips & Groeninfo
Recept La Ficelle Picarde
Ingrediënten - beslag:

•    75 g bloem (beste resultaat met zelfrijzend bakmeel i.p.v. bloem)
•    1/8 liter melk
•    1 ei
•    zout

Bereiding - beslag:

Meng de bloem, melk en eigeel. Klop het eiwit stijf en voeg het aan het mengsel toe. Bak vier heel dunne flensjes.

Ingrediënten - vulling

•    100 g Parijse champignons
•    1 sjalotje
•    1 el bloem
•    1 glas melk (is veel te veel, moet een ragout worden)
•    4 plakken ham
•    100 g crème fraîche
•    100 g geraspte gruyère

Bereiding - vulling:

•    Leg op elk flensje een plak ham.
     Fruit de gehakte champignons en het sjalotje in een koekenpan met boter.
•    Vermeng de champignons en het sjalotje met de melk en de bloem
     en verdeel het mengsel over de ham.
•    Rol de flensjes vrij strak op en leg de rolletjes – de ficelles - in een ovenschaal.
      Verdeel de crème fraîche over de flensjes en bestrooi ze met de geraspte gruyère.
      Verwarm de flensjes 10 min in de oven op een gemiddelde stand.
•    De ficelle picarde staat bij de meeste restaurants in Amiens op het menu als
      voorgerecht of als hoofdgerecht met een frisse salade.

meer

 

 

 

17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST