Groentips & Groeninfo
Crepazes (hartige flensjestaart)
Aantal personen: 6-8, voorgerechtIngredi├źnten

o    50 gr bloem
o    Zout
o    Peper
o    1 ei
o    1 1/4 dl melk
o    15 gr boter + voor bakken
o    1 eetlepel verse majoraan, fijngehakt
o    2 1/2 dl creme fraiche
o    75 gr plakjes gekookte ham
o    75 gr plakjes rauwe ham
o    30 gr gruyere, in dunne plakjes
o    Extra nodig: koekenpan en hoge vorm (beide doorsnede 12 cm)

Bereiding:

o    Bloem, zout en ei mengen
o    Al roerende, beetje voor beetje melk erdoor kloppen
o    Beslag zeven
o    Boter smelten en met majoraan door beslag roeren
o    Koekenpan met kwastje invetten met boter
o    Van beslag 10 dunne flensjes bakken
o    Creme fraiche aan de kook brengen
o    Zout en peper erdoor roeren
o    In hoge vorm opstapelen: flensje, plakje gekookte ham,
      eetlepel room, flensje, plakje rauwe ham, eetlepel room, flensje, enz
o    Met flensje eindigen
o    Oven voorverwarmen op 200 graden. I
o    n oven ┬▒ 15 minuten bakken
o    Taart op ronde schaal storten
o    Afdekken met gruyere
o    In hete oven of onder grill taart gratineren
o    In 8 stukken snijden en direct serveren

meer

 

 

 

17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST