Westland
bekijk online
Nieuwsbrief

Het is lente en dat is duidelijk te merken. De tuin is ontwaakt en bollen en voorjaarsbloeiende struiken laten zich van hun mooiste kant zien. Tussen de bedrijven door nog even wat activiteiten, die op korte termijn plaats gaan vinden:

 

A.s. zondagmiddag is er een moestuinmiddag in de historische tuin van het Westlands Museum. Als afdeling zijn we ook aanwezig bij dit evenement. https://www.westlandsmuseum.nl/nl/plan-je-bezoek/agenda/moestuindag

 

Kofferbakplantenruilbeurs 20 april bij Tuincentrum De Carlton

Wegens succes vindt de jaarlijkse voorjaarsplantenruilbeurs van Groei & Bloei Westland i.s.m. Groei & Bloei Waterweg Noord ook dit jaar weer vanuit de kofferbak plaats. Evenals vorig jaar mogen we weer gebruik maken van een gedeelte van het parkeerterrein van Tuincentrum De Carlton aan de Naaldwijkseweg 257 in ’s-Gravenzande. Volgt u bij aankomt de aanwijzingen van de organisatie. U kunt uw overbodige tuinplanten, stekjes, zaailingen e.a. vanuit de kofferbak ruilen of op een plekje direct bij uw auto. Met een ander vervoermiddel komen kan natuurlijk ook. Starttijd is 10.00 uur tot ca. 11.00 uur – 11.15 uur. U bent vanaf 09.45 uur van harte welkom.

Thema-avond Moestuinieren

Op woensdagavond 24 april is er een avond over moestuinieren. Moestuincoach, biologe en Tiny-house bewoner Denise Enthoven deelt dan graag haar visie en ideeën rond het zelf kweken van voedsel. voor moestuinieren. Inspiratie opdoen en uw eigen missie ontwikkelen? Dan zien wij u graag in Zalencentrum De Ontmoeting, Anjerlaan 47 in Naaldwijk. De avond begint om 20.00 uur; inloop vanaf 19.30 uur. 

Denise is gespecialiseerd in gedrag en educatie en duurzaamheidsvraagstukken en overtuigd van het belang van een groene leefomgeving voor de groei, gezondheid en ontwikkeling van mensen. Denise heeft ook het boek ‘Naar buiten met jonge kinderen’ geschreven, dat o.a. vol inspirerende natuuractiviteiten voor jonge kinderen staat.

Moestuin Inspiratie middag

Op zondagmiddag 14 april  organiseert het Westlands Museum een speciale moestuin middag met sprekers, deskundigen en  over alle zaken waar een moestuinder mee te maken heeft, zoals teeltplan, bemesting, plagen en ziekten etc. Ook als afdeling zijn we hier aanwezig. Meer informatie: www.westlandsmuseum.nl/nl/plan-je-bezoek/agenda/moestuindag.