Intranet
bekijk online
Appeltern Plantenfestijn

Appeltern's nieuwe naam

Wellicht hebben jullie het al ergens anders gezien of gelezen: de Tuinen van Appeltern hebben hun naam veranderd. De nieuwe naam is

Appeltern Adventure Gardens

Met de nieuwe naam moet ook een nieuw publiek worden aangeboord. Het tuinenpark moet een uitje worden voor jong en oud. Op hun website staat:
"Het is belangrijk dat naast onze huidige gasten ook kinderen spelenderwijs ontdekken hoe lekker het is om buiten te spelen in een natuurlijke omgeving. We zijn druk bezig met het toevoegen van belevings-elementen! Zo zijn de Expositie 'Alle kleine beestjes helpen' en Expeditie 'Big Bugs' al gerealiseerd."

Maar, verzekeren ze, de tuinen blijven altijd centraal staan en worden alleen maar mooier!

Wilma Walenberg (Landelijk bestuur, links) en Chris Jongeneel (Team Bloem) vertegenwoordigden Groei & Bloei bij de officiele onthulling van de nieuwe naam. 

Het Appeltern Plantenfestijn

In het weekend van 24 en 25 juni organiseert Appeltern voor het eerst het Plantenfestijn. Met 25 topkwekers, een noviteitenborder, een plantendokter en nog veel meer kan je daar terecht voor het nieuwste op het gebied van tuinplanten.

We zijn trots en blij dat Groei & Bloei ook ruim de gelegenheid krijgt om zich tijdens dit weekend te presenteren.

Groei & Bloei Tiny House

Afgelopen voorjaar is ons ecologische Tiny House dat op De Floriade stond, herbouwd in Appeltern. Hier wordt een echte tuin bij aangelegd met als achtergrond het Groei & Bloei Tienpuntenplan. Het Tiny House blijft de komende jaren in Appeltern staan. Op zondag 25 juni om 12.30 uur wordt het Tiny house feestelijk geopend door onze algemeen voorzitter Leen Verbeek. Hopelijk ook een leuk persmomentje!

Mooie korting voor Groei & Bloei leden!

Uitsluitend tijdens het Plantenfestijn krijgen Groei & Bloei leden een speciale korting: op vertoon van de ledenpas mag 1 persoon voor slechts €10 naar binnen!

Overige gezinsleden of vrienden kunnen natuurlijk gebruik maken van de bon uit de Groei & Bloei kortingsgids. Deze bon geeft recht op 20% korting op de dan geldende entreeprijs, met een maximum van vier personen per bon.

LET OP: afdelingen die met een bus komen (of met een groep auto's) wordt vriendelijk gevraagd om dat van tevoren even te melden via activiteiten@appeltern.nl.

Ook een Bloemenfestijn!

Team Challenge Bloem

Groei & Bloei en bloemschikken zijn al jarenlang een gouden combinatie. Tien Groei & Bloei afdelingen zijn de Challenge aangegaan om op zaterdag 24 juni van 10-16 uur met een team van bloemschikkers een groot arrangement te maken ergens op het terrein van Appeltern. De bloemen die zij daarbij gebruiken zijn gesponsord door leveranciers die onze Vereniging én het Plantenfestijn zien als een heel mooi uithangbord. De bezoekers van het Festijn kunnen de teams aan het werk zien én hun stem uitbrengen op het mooiste arrangement. Ook worden de stukken bekeken door een professionele jury die 'tips en tops' geeft. De winnende afdeling krijgt zondagmiddag om 16.00 uur de Appeltern trofee uitgereikt met een passende prijs eraan gekoppeld!
De stukken blijven ook na het Plantenfestijn nog tot en met woensdag 28 juni te bewonderen.
 

Tiny Garden Kruiwagen Challenge

Door Fort Kruiwagens zijn voor deze wedstrijd nieuwe kruiwagens ter beschikking gesteld. Hierin maken afdelingen van Groei & Bloei geheel naar eigen inzicht een ‘tiny garden’. De creatieve kruiwagens, 15 in totaal, worden van tevoren opgemaakt en in een lint richting het Groei & Bloei Tiny House geplaatst zodat de bezoekers van het Plantenfestijn ze het hele weekend kunnen bewonderen. Het publiek kan kiezen welke kruiwagen zij het mooiste vinden. Ook hier krijgt het winnende team op zondagmiddag de Appeltern trofee met een passende prijs eraan gekoppeld!

Finale Golden Ticket Wedstrijd bloemschikken

In 2022 zijn in diverse regio’s in het land regionale bloemschikwedstrijden gehouden. De winnaars van deze wedstrijden ontvingen onder meer een Golden Ticket voor de landelijke finale. Deze spannende finale vindt plaats op zondag 25 juni om 14.00 uur! De Golden Ticket winnaars strijden op het podium om de titel: Groei & Bloei bloemschikkampioen 2023!

De wedstrijd is toegankelijk voor publiek.
 

Landschapskunst (Land Art)

Drie professionele arrangeurs maken op zaterdag Land Art, waarbij zij gebruik maken van uitsluitend natuurlijke materialen die voortkomen uit het onderhoud van Appeltern Adventure Gardens, aangevuld met zelf meegebrachte materialen. Zij gebruiken een onderdeel van het terrein als uitgangspunt en manipuleren dat zodanig dat er een andere beleving ontstaat.
 

Inloopworkshops en bloemschikdemonstraties op zaterdag en zondag

Om kennis te maken met de bloemschikactiviteiten van Groei & Bloei worden er gedurende het Plantenfestijn inloopworkshops georganiseerd. Daarnaast wordt er door bekende arrangeurs op zaterdag en zondag een bloemschikdemonstratie gegeven om bezoekers te laten zien wat je allemaal met bloemen kunt doen.

Op zaterdag wordt de demonstratie gegeven door Femke Wouda. Femke won in 2022 op Gardenista het landelijk kampioenschap bloemschikken in de categorie Professionals.

Op zondag komt Laura Schilderinck haar bloemschiktalent demonstreren. Laura is recent afgestudeerd Meesterbinder op de Floral Academy te Ede.


Een klein voorproefje

Op woensdag 31 mei kwamen rayonvertegenwoordigers en leden van het Landelijk bestuur bij elkaar voor een periodiek overleg. Deze keer niet in de zaal in Amersfoort, maar op Appeltern! Na een vruchtbare bijeenkomst in prettige sfeer, waarbij bijna alle rayons vertegenwoordigd waren, kwam Ben van Ooijen zelf de groep ophalen voor een kleine 'preview' van de nieuwe plek voor ons Tiny House. En natuurlijk heeft hij onderweg met zijn gebruikelijke enthousiasme ook het een en ander vertelt over 'zijn' tuinen!

Op intranet komen binnenkort wat meer foto's van de rondwandeling van bestuur en rayons.


Nieuwsbrief op je eigen e-mail adres ontvangen?

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen van een collega-bestuurslid? Meld je dan zelf aan voor de nieuwsbrief. Dan ontvang je vanaf nu automatisch de nieuwsbrief op je eigen e-mail adres.

Met vriendelijke groeten namens het intranet-team,
Caroline