Groentips & Groeninfo

Recept met "Truffes de chine"

"Truffe de Chine" is een paars aardappeltje. Vorig jaar heeft een van onze leden pootaardappelen uitgedeeld van dit aardappeltje. Hierbij een recept. Dit recept is overgenomen van Restaurant "Kaatje bij de Sluis" in Blokzijl.

Ingrediënten tartaar

200 g paarse aardappel

100 g komkommer

80 g gerookte zalm

20 g sjalot

50 g mager gerookte buikspek

Ingrediënten saus

25 g sjalot

2 dl visfond

2 eetl mayonaise

zout en peper

Ingrediënten garnering

2 plakken gerookte zalm van 30 g per stuk, peper

Voorbereiding tartaar en saus (tot 24 uur van tevoren)

Tartaar: - 100 g aardappel schillen en in kleine blokjes snijden. Deze in water en wat zout in 2 minuten beetgaar koken en onder koud water snel afkoelen. Afgedekt en droog in de koelkast bewaren.

- Komkommer (zonder schil) in kleine blokjes snijden. Bewaren in de koelkast (apart van de aardappel).

- 100 g aardappel in de schil in water met wat zout 15 a 20 minuten gaar koken en bewaren in de schil

Saus: - Visfond met fijngesneden sjalot inkoken to 1/3 van de oorspronkelijke hoeveelheid. Vocht zeven en laten afkoelen. Door mayonaise roeren en op smaak brengen met zout en peper. Op kamertemperatuur afgedekt bewaren.

Bereiding (10 minuten voor het opdienen)

- Sjalot en zalm voor de tartaar fijnsnijden. (Er moet ook 50 g mager gerookt buikspek in volgens het recept, maar er staat nergens hoe dit te verwerken, waarschijnlijk fijnsnijden, volgens mij kun je het ook weglaten) en mengen met de aardappel en de komkommer. Eventueel op smaak brengen met zout en peper.

- Beleg een bordje met de plakjes zalm. Leg hierop de tartaar, garneer met de plakjes van de in schil gekookte aardappel en giet er de saus omheen.

 

 

 

 

meer

 

 

 

17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST