Groentips & Groeninfo

Groentips

Peterselie:

Het blad van peterselie is smakelijk in soep en salades en zo rijk aan vitamine C dat het de strijd kan aangaan met die bekende vitaminebom: de sinaasappel.

Krulpeterselie (Petroselinum crispum) is een tweejarige plant met heldergroen blad dat fris en kruidig smaakt. In het tweede jaar verschijnen platte bloemschermen met kleine roomwitte bloemen. 

Alhoewel de plant winterhard is en jaren in de tuin kan staan, is het voor de smaak beter om jaarlijks voor verse planten te zorgen. Eenmaal aan de groei houdt peterselie van een zonnige plek en vruchtbare, losgemaakte grond.

Kauwen op een blaadje peterselie neutraliseert de geur van knoflook.

Vlinders uit de brand:

Houdt u van vlinders in de tuin? Dan zit er echt niks anders op dan dat u hier of daar een pluk brandnetels laat staan. Daarvoor hoeft u niet naar het tuincentrum, ze komen vanzelf in uw tuin terecht.

Brandnetels zijn waardplanten van Dagpauwoog, gehakkelde Aurelis, kleine vos en Atalanta. Daar komt nog bij dat thee van jonge brandneteltopjes supergezond is - niet voor vlinders, maar voor ons.

Om steeds jong blad bij de hand te hebben, kunt u geregeld een gedeelte van de planten tot vlak boven de grond afknippen.

Tip voor groene hagen:

Geef ook hagen, coniferen en klimop de juiste plantenvoeding!

meer
28
Feb
MS
28
Feb
Lentetuin