Ermelo-Putten
bekijk online
NIEUWSBRIEF oktober 2022

Van de secretaris

door Johan de Vroom

Terugblik
Wat een mooie opkomst op 20 september, een goed begin van het nieuwe seizoen. Ook waren er veel (nog) niet-leden. Weet je welkom.

Marco, belangrijk inspirator van de Stichting Herstellende Landbouw, hield een presentatie over het voedselbos in Ermelo. Dat er zo dicht bij zulke aardige dingen gebeuren! Met vallen en opstaan bereiken ze al heel veel. Als je dat in de praktijk wilt zien, er zijn regelmatig rondleidingen. Zie hiervoor hun website https://www.herstellendelandbouw.com/ 

Vooruitblik
Op 18 oktober is onze tweede verenigingsavond van dit seizoen. Een lezing met uiteenlopende voorbeelden van door Harry Pierik ontworpen tuinen, variërend van de tuin achter een rijtjeshuis, geveltuinen in de openbare ruimte tot boerderijtuin, begraafplaats, rotonde maar ook over de totstandkoming van de vaste tuinen voor Gardenista op Den Alerdinck. Kijk verderop voor meer informatie. 
Je bent weer van harte welkom om 20.00 uur in de Emmanuelkerk in Ermelo.
Locatie: Immanuelkerk, Stationsstraat 137, 3851 ND Ermelo

Op zaterdag 15 oktober ben je ook weer welkom bij Veluwe FM waar Henk om 10.30 uur een uitzending verzorgt. 
Ook bij de herfstworkshop ben je natuurlijk van harte welkom.

Vormgeving in groen, een artistieke uitdaging

Presentatie door Harry Pierik
Locatie: Immanuelkerk, Stationsstraat 137, 3851 ND Ermelo
Aanvang: 20.00 uur


Lezing met uiteenlopende voorbeelden van door Harry Pierik ontworpen tuinen, variërend van de tuin achter een rijtjeshuis, geveltuinen in de openbare ruimte tot boerderijtuin, begraafplaats, rotonde maar ook over de totstandkoming van de vaste tuinen voor Gardenista op Den Alerdinck. Deze tuinen vallen op door hun bijzondere vormgeving en hun natuurlijke uitstraling met een grote diversiteit aan soorten. Elke tuin is een rijk gedetailleerde eenheid. Ze zijn het hele jaar door verrassend en spannend, maar ook rustgevend en harmonieus. Deze tuinen zijn zowel een levend schilderij als praktisch, met zithoek, zandbak of schommels. Tuinen die het landschap binnenlaten of juist lelijke voorwerpen aan het oog onttrekken. Onderhoudsvriendelijke tuinen waar je geen seizoen op uitgekeken raakt. 

De tuinen van Harry Pierik vallen op door hun bijzondere en unieke vormgeving – zorgvuldig uitgekiende composities in groen - met een grote diversiteit aan plantensoorten. Deze tuinen zijn het hele jaar door verrassend en spannend, maar tegelijkertijd rustgevend en harmonieus. 

Meer informatie en voorbeelden?  www.tuinharrypierik.nl

Tips van Henk op VeluweFM

Henk van Emaus deelt regelmatig zijn tuinkennis met de luisteraars van radio VeluweFm. Hij is dan te gast op de zaterdagmorgen in het programma de Stamtafel. De eerstvolgende uitzending waarin Henk zijn tips doorgeeft, is op zaterdagmorgen 15 oktober om half 11. Voor meer informatie voor o.a. frequenties VeluweFM

Koop bij onderstaande sponsor!