Gorinchem
bekijk online
Nieuwsflits

Open tuinen op 18 juni en op 25 juni

 

Zaterdag 18 juni hebben we vier leden van onze Groei en Bloei vereniging bereid gevonden om in het eerste weekend van de Groei en Bloei tuinenweek hun tuin open te stellen. De tuinen zijn open van 10.00 tot 17.00 en de toegang is gratis. Dit biedt u de gelegenheid om deze te bezoeken in de volgorde en op het tijdstip dat u het prettigst vindt.  Hieronder vindt u een omschrijving van de enthousiaste tuineigenaren zelf.

Giessenburg: Liesveld 11
Tuin van Annie en Piet bestaat uit drie delen. De ontworpen tuin ligt achter het huis en bevat een grote variëteit van bloeiende struiken en enkele bomen. In het midden de vijver met een overdekte veranda. Aansluitend is een weitje met kippenhok en fruitbomen, de boomspiegels zijn beplant met bloemen. Van de wei kunt u een parkachtig gedeelte inlopen, een laantje voert u langs een groot assortiment aan planten, bessenstruiken, bomen, een composthoop, bakken met bloemen, moerassequoia's enz. In juni treft u al veel bloeiende bloemen aan in de tuinen en park, in juli staan waarschijnlijk ook de floxen te bloeien en is het nog overweldigender. Uiteraard kunt u op het terras genieten van het uitzicht over de polder van de Alblasserwaard.

Gorinchem: Sint Hubertuslaan 5

Stadstuin in Gorcum met veel diversiteit aan planten, veel stekken, planten die al jarenlang meegaan, wel steeds verjongd. Onlangs is de 30 jaar oude klimophaag aan één kant van de tuin vervangen door een houten schutting. De aangrenzende border is opnieuw ingericht met grotendeels reeds aanwezige planten. Het vijverwater is ververst en opnieuw beplant, de kikkers en salamandertjes hebben weer ruim baan voorlopig zonder vissen.

Groot-Ammers: Voorstraat 73

De tuin van Steven, een ecologische dijktuin in ontwikkeling met biodiversiteit op nummer 1. We kweken zelf planten, groente en fruit, oftewel genoeg te zien.

Schelluinen: Voordijk 37

De tuin van Henny en Chris ,In de tuin zijn diverse bloemborders te zien. Ook een vijver met een moerasgedeelte. Verder een moestuin en een kas met daarnaast een fruitkooi. Voor de liefhebbers is ook een composteringsgedeelte te zien. In onze tuin is veel te beleven. De bloemenborders voor en naast het huis hebben diverse kleurenthema’s, zoals overwegend blauw/wit/paars, roze/wit en geel/oranje/rood. Verder een perkje met lavendel met witte rozen en een pergola met diverse begroeiing. Achter het huis zijn langs het middenpad rozenborders te zien met witte, respectievelijk zalmkleurige rozen met langs beide perken een brede rand lavendel. Ook is er een rondje met rode rozen. In het midden van de tuin ligt een natuurlijke vijver, waarbij vorig jaar een moerasgedeelte is aangelegd. Achter de vijver ligt de prairietuin met uiteraard diverse grassoorten, maar daartussen heel veel vaste planten in diverse kleuren en bloeiwijzen. Niet te vergeten zijn de moestuin, met daarin onder meer een aspergebed, een kas van gaas (tegen ongewenste insecten), een glazen kas met bijvoorbeeld aardbeien, tomaten, paprika en daarnaast een fruitkooi, die de daarin geplaatste fruitboompjes en -struiken beschermt tegen de vogels. Tot slot niet te vergeten een stukje van de tuin waarin allerlei tuinafval wordt verwerkt tot compost waarin zaden/onkruiden, schimmels en ziekten niet meer voorkomen, omdat de bereikte temperatuur oploopt tot 60-70°C en er dus een mooi product overblijft om opnieuw in de tuin te kunnen gebruiken.

 

Vijf leden van Groei en Bloei Alblasserwaard hebben op 18 en of 25 juni hun tuinen open gesteld.

Ook deze tuinen zijn van 10.00 uur tot 17.00 uur te bezoeken en de toegang is gratis. Hier volgt een korte omschrijving.

 

Hardinxveld-Giessendam: Rijnstraat 5, op 18 juni

De tuin van Atie en Piet is in de jaren ontstaan, aangepast en veranderd. Het is een natuurlijke verzameltuin met veel planten, gazon met madeliefjes, vijver. Er is een relaxtuin met veel planten, palmboom en een 40 jarige kastanjeboom. Verwacht geen strak gazon en strak geschoren hagen. De achtertuin is een wilde tuin met een 60 jaar oude Abeel, takkenril, bramen, moestuintje en stekkentafel om stekjes mee te nemen, stekjes zijn ook welkom

Streefkerk: Dorpsstraat 28, op 18 en 25 juni

De tuin van Leo en Saskia. Een gevarieerde tuin aan de Lek. Via een schelpenpad omringd door bomen, struiken, grassen en vaste planten komt men in de tuin met grote borders met vaste planten die tot diep in het najaar kleurig blijven. Een beekje met oosters georiënteerde planten, boomgaard en een uniek uitzicht op de rivier waar je kan zitten en iets drinken en/of eten. De opbrengst ie voor de St.de MAMAS

Nieuwpoort: Schippersweg 6, op 18 en 25 juni

De tuin van Cees ligt verborgen in het mooie stadje. Een Bloementuin met veel vaste planten en een vijvertje.

Molenaarsgraaf: Graafdijk Oost 11, op 25 juni

2500 m2 tuin rondom een oude boerderij met veel bloeiende borders, waterpartijen met knotwilgen en uitzicht over de polder; kortom een prachtig stukje natuur in de Alblasserwaard.

Groot-Ammers: Sluis 7, op 25  juni

Tuin van Marja Eikelenboom, groene tuin met veel hoekjes en doorkijkjes. De amateur kunstenaars van “Goed gezien-Goed bekeken” zijn aanwezig in de tuin om te schilderen.

Extra open tuin in Nieuwkoop op 18 en 25 juni

Mevr. Nel Peet in Nieuwpoort wil graag haar tuin openstellen op 18 en 25 juni van 10 u tot 17 uur.

Ze heeft net als de familie Van der Graaf, een diepe tuin aan de Hoogstraat 31 in hartje Nieuwpoort. De tuin heeft naast bloemen en planten ook een moestuingedeelte. Er zijn diverse terrassen met zitjes. Het is een echte liefhebberstuin waar mevrouw Nel Peet hele dagen aan het werk is. Het is zeer de moeite waard om de tuinen in Nieuwpoort te bezoeken.

Open tuin in Sleeuwijk op 2 en 3 juli

Ook Aart Jongerden stelt zijn tuin weer open dit jaar. Klik hier om de informatie te downloaden.

Facebookpagina Groei & Bloei Gorinchem e.o.

Het is al weer even geleden dat wij aandacht vroegen voor onze facebookpagina. Inmiddels hebben we weer een aantal nieuwe leden die wellicht niet weten van het bestaan hiervan.

Klik hier voor de link naar onze facebookpagina waarop u ook aan kunt geven of u lid wil worden van onze groep

Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG)

U ontvangt deze mailing omdat u zich in het verleden hiervoor heeft opgegeven of omdat u lid bent van Groei & Bloei. Gelet op de invoering van de Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG) per 25 mei 2018 geven wij u de mogelijkheid om te bepalen of u deze mailing ook in de toekomst wilt blijven ontvangen. Wilt u deze mailing in de toekomst niet meer ontvangen? Klik dan onderaan deze Nieuwflits naast het logo op de link ‘meld je af voor de nieuwsbrief’.
Groei & Bloei heeft een privacyverklaring die op de website van Groei & Bloei afd. Gorinchem is te vinden.

Is deze Nieuwsflits niet goed te lezen?

Klik rechts bovenaan deze Nieuwsflits om hem online te bekijken.

Wilt u zich afmelden voor de nieuwsflits? Stuur een mail met het af te melden mailadres naar Webmaster Groei & Bloei Gorinchem e.o.

Hieronder een drietal adressen voor tuin- en plantmaterialen van bedrijven die Groei & Bloei-leden een warm hart toedragen.

Tuincentrum Sterk - Arkel / Tuincentrum Huiting - Vianen / Tuinen-shop.nl, de Groei & Bloei webshop