Welkom bij Groei & Bloei Wageningen en omstreken

Wij zijn de afdeling Wageningen en omstreken van Groei en Bloei, de landelijke Koninklijke Maatschappij voor Tuinbouw en Plantenteelt (KMTP), die ruim 125 jaar bestaat. Onze afdeling telt ongeveer 300 leden. De landelijke organisatie werd in 1872 opgericht.

Mooie tuinen veraangenamen stadswijken en het woonplezier. De vereniging wil het tuinieren als hobby stimuleren en ondersteunen. Daartoe organiseren we lezingen over tuinaanleg, tuinonderhoud, tuinplanten en bomen, hoe deze te combineren, verzorgen en waar ze vandaan komen. Maar we beperken ons niet tot planten alleen. Ook geven we aandacht aan vlinders, vogels, dierenleven (ook in de grond) en alles wat direct en indirect met tuinieren te maken heeft en hoe wij de biodiversiteit in de tuin kunnen bevorderen. Verder komen onderhoudsarme tuinen ook aan bod.

En we doen veel meer. Elk voor- en najaar organiseren we een planten- en stekkenbeurs op Belmonte, waar leden en niet-leden zaaizaad, stekken, planten, bollen en knollen en zelfs struiken en jonge boompjes kunnen ruilen, zonder daarvoor de portemonnee te hoeven openen. We organiseren ook bezoeken aan andermans tuinen, en doen mee met de jaarlijkse landelijke open tuinen dagen in juni van de KMTP in juni. Eens per jaar organiseren we een excursie naar een plek of regio waar je als tuinminnaar niet zo gemakkelijk komt. Al deze zaken staan vermeld in ons jaarprogramma en natuurlijk op deze website. Ook niet-leden zijn van harte welkom activiteiten bij te wonen.

Minstens zo belangrijk zijn de ontmoetingen en gesprekken tussen leden onderling. Zo kom je op nieuwe ideeën en vergroot je je tuinkennis en -ervaring. De digitale Opens internal link in current windowNieuwsbrief, Groenactiviteiten, verschijnt gewoonlijk drie tot vier per jaar. Deze nieuwsbrief geeft informatie niet alleen over de vereniging, maar ook over gebeurtenissen en activiteiten in de omgeving en die interessant zijn voor tuinliefhebbers.

Veel leden doen mee aan de jaarlijkse tuinkeuringen die culmineren in een prijzenavond aan het einde van het groeiseizoen. Andere activiteiten zijn de jaarlijkse bloemschikcursussen, en cursussen over snoeien, stekken, onderhoud van tuingereedschap, etc., al naar gelang de vraag hiervoor. Op de zaterdag voor moederdag staan we bij Welkoop Wageningen met een stand en helpen kinderen tot elf jaar een bloemenbakje te maken voor hun moeder.

Als lid van de afdeling ontvangt u jaarlijks tien maal het schitterende tuinblad Groei en Bloei.

Lid worden verhoogt uw tuinplezier en tuinsucces, en ….. het creëert vriendschappen met andere tuinliefhebbers. Bovendien is tuinieren een uiterst gezonde hobby!

Kom eens langs en neem deel aan een van onze activiteiten! U bent van harte welkom!

Greet Steenhuis, voorzitter.

Bingerden