Welkom bij Groei & Bloei Wassenaar

Houdt u ook van groen, bloemen en planten? Heeft u plezier in tuinieren?

Deelt u uw hobby en uw liefde voor de natuur graag met anderen? Dan bent u hier op het juiste adres!

Afdeling Wassenaar organiseert diverse activiteiten, waarbij altijd wel iets van uw gading is.

De activiteiten zijn voor zowel leden als niet leden.

Zo organiseren we:

- lezingen

- workshops bijv. snoeien

- excursies

- wandelingen

- de open tuinendag

- kerstversieringen maken

Kom eens langs op een van onze avonden of geef u op voor een leuke excursie.

Leden ontvangen tweemaandelijks een overzicht van de geplande activiteiten in de regio Den Haag, Rijswijk, Leidschendam, Delft en Wassenaar.

De afdeling bestaat ruim 100 jaar en telt thans ca. 100 leden.
Wassenaar biedt haar inwoners met haar ligging te midden van het poldergebied, de duinen, de vele landgoederen en buitenplaatsen en de hier aanwezige villa's, genoeg mogelijkheden om te recreëren in een landelijke en natuurlijke omgeving.

Niet vreemd dat het oorspronkelijke ledenbestand van de "Tuinbouwvereniging Wassenaar en Omstreken" (zoals het vroeger heette) vooral afkomstig was uit professionele wereld van de tuinbazen, kwekers en hoveniers die actief waren in de prachtige villatuinen. Zij demonstreerden hun deskundigheden tijdens de jaarlijkse Floralia tentoonstelling. Zo trachtten de tuinbazen elkaar de loef af te steken met hun fantastische kweekproducten zoals veelbloemige chrysanten, de voorlopers van de huidige bolchrysanten.

Tegenwoordig zijn het vooral de tuinliefhebbers die het ledenbestand uitmaken en vormen de groene ruimten en de villatuinen het decor voor onze natuur- en groenexcursies, tuinkeuringen en open tuindagen.

romke’s moestuin
Gloriosa