foto's
home

Welkom op de website van afdeling Leeuwarden!

Het is vakantietijd! Misschien ga je vanaf je vakantie-adres mooie tuinen bekijken. Of misschien blijf je gewoon thuis. Ga dan komend weekend de open tuinen in Friesland bekijken! Ze zijn weer open op 29 en 30 juli. Ook op 12 en 13 augustus zijn er tuinen open. Opens internal link in current window Klik hier voor de hele lijst!

De bloemschikdemonstratie wordt dit jaar niet verzorgd door Martin Groen, maar door Dini Holtrop uit Heerenveen, omdat Martin verhinderd is. We zijn blij dat deze bekende bloemschikster bij ons de startavond wil verzorgen! Het is nog niet bekend hoeveel, maar er zal wel entree worden gevraagd bij de startavond. Lees Opens internal link in current windowhier meer.

Op 22 juli bezochten we de tuin van Chris Bruinsma in Zuidwolde, Diverse Pluimage in Dieverbrug en een kwekerij in Elsloo. Opens internal link in current windowKlik hier voor een verslagje en een paar mooie foto's van deze prachtige tuinen! Ook mee een volgende keer? Dat kan! Opens internal link in current windowGeef je hier alvast op voor de excursie naar De liefhebbersdagen in Eenrum op 2 september. Hier staan veel verschillende (bollen)verkopers, kwekers (o.a. Arborealis), boeken- en tuingereedschapverkopers en nog veel meer. Bovendien kun je genieten van de mooie borders en de eigen kwekerij van De Kleine Plantage.

De actie Tegel eruit, plant erin, was weer een succes. Dit jaar deden we het in samenwerking met Operatie Steenbreek. Vier jonge studenten bemanden samen met ons de stand bij Intratuin op 10 juni. Veel mensen hebben een tegel ingeleverd, zij kregen hier twee gratis kruidenplanten en tuinadvies bij! Kijk Opens internal link in current windowhier voor het kranten-artikel in de huis-aan-huis en een verslagje.

Vrijdagmiddag 23 juni waren we op tuinbezoek in Oldeholtpade en Jubbega.Opens internal link in current window Kijk hier voor mooie foto's en een verslagje!

De data van de overige lezingen vind je Opens internal link in current windowOpens internal link in current windowhier  Kijk voor elke lezing even op de site, dan vind je een uitgebreide beschrijving en eventueel links naar betreffende websites.

Terugblikken en verslagjes van lezingen vind je terug onder het kopje 'Groen en groeninfo. Opens internal link in current windowHier vind je ook de leuke verslagjes van de excursies die we afgelopen zomer en herfst hebben gehad.

Wil je graag op de hoogte blijven van alles wat wij als afdeling organiseren, meld je dan aan voor onze Opens internal link in current windowdigitale nieuwsbrief.

Je kunt je ook aanmelden voor de nieuwsbrief van het landelijke Groei en bloei. Zo blijf je op de hoogte van leuke tuintips en allerlei andere zaken. Klik hier voor aanmelding, klik vervolgens op home en inschrijven nieuwsbrief.

meer

Deze maand in Groei & Bloei

23
Aug
romkeā€™s moestuin
21
Aug
Gloriosa