foto's
home

Welkom op de website van afdeling Leeuwarden!

De dagen worden nu echt korter. De eerste serieuze nachtvorst is geweest en de koude nachten zijn nu eerder regel dan uitzondering. De tere planten zijn alvast naar hun winterverblijf gehaald, de meeste bollen zitten in de grond of in pot. Winterklaar maken van de tuin doen wij niet echt aan, maar opruimen kan natuurlijk altijd. En is het nu echt de laatste keer dat de grasmaaier zijn werk gedaan heeft in 2017..?? Wie weet...De winter komt eraan, toch wordt er volop nagedacht en maken we planningen. Zoals de Open tuinen weekenden voor 2018...Dit jaar voor het eerst gezamenlijk met alle afdelingen van Friesland. Ook volgend jaar slaan we de handen weer ineen. Het zou zo leuk zijn als er meer dan drie tuinen vanuit afdeling Leeuwarden meedoen! Wie durft? Opens internal link in current windowLees hier voor meer informatie en geef je op!

Een G&B lid wil een gedeelte van haar vaste planten kwijt, en vindt het vervelend om ze weg te gooien.. De vraag is wie er belang heeft bij vaste planten uit de volle grond. GRATIS af te halen in ruil voor een zak tuingrond of bemeste tuinaarde om de gaten weer op te vullen.. Voor het adres bel nr. 0511 - 47 62 51
Graag reageren vòòr 1 december..

Op maandagavond 11 december hebben we de jaarlijkse kerstworkshop. Heb je zin om een mooie kerstcreatie te maken, geef jeOpens internal link in current window hier dan op!

Het bestuur is druk bezig om het programma voor 2018 rond te krijgen. Een aantal lezingen staan al vast, deze vind je hier. Het belooft weer een afwisselend programma te worden en we hopen dat veel mensen gebruik zullen maken van de gelegenheid elkaar te ontmoeten en veel tuininspiratie op te doen! Aan de sprekers zal het niet liggen in ieder geval!

Maandagavond 13 november hebben we onze laatste ledenavond gehad van dit jaar. Harco Bergman, boswachter in het Kuinderbos, heeft prachtig verteld over dit unieke stukje natuur in de polder!Opens internal link in current window Lees hier het verslagje.

De herfstmiddag op 7 oktober is verregend verlopen. Fijn dat toch nog mensen de moeite namen om te komen en bollen te kopen bij Johan. Zelfs de tuin is nog goed bekeken, vanonder de paraplu's....

Terugblikken en verslagjes van lezingen vind je terug onder het kopje 'Groen en groeninfo. Opens internal link in current windowHier vind je ook de leuke verslagjes en foto's van de excursies die we afgelopen zomer en herfst hebben gehad.

Wil je graag op de hoogte blijven van alles wat wij als afdeling organiseren, meld je dan aan voor onze Opens internal link in current windowdigitale nieuwsbrief.

Je kunt je ook aanmelden voor de nieuwsbrief van het landelijke Groei en bloei. Zo blijf je op de hoogte van leuke tuintips en allerlei andere zaken. Klik hier voor aanmelding, klik vervolgens op home en inschrijven nieuwsbrief.

meer

Deze maand in Groei & Bloei

11
Dec
Kerst op Middachten (Blik op de Tuin no. 827 2017)
30
Nov
“Doet u mij maar een onderhoudsvrije tuin, alstublieft”