Welkom op de website van afdeling Leeuwarden!

De herfst heeft nu echt zijn intrede gedaan. De bladeren waaien door de straten, de eerste stormen zijn geweest en de regen komt af en toe met bakken uit de lucht. Maar als het zonnetje schijnt, de laatste vlinders rondfladderen in de tuin en we genieten van de herfstasters, sedums en andere herfstbloeiers, dan is de herfst opeens mijn lievelingsseizoen!

Op zaterdag 7 oktober organiseren Johan Bergsma en Tjitske ten Broek weer een herfstmiddag in de tuin van Tjitske. Er zijn weer volop voorjaarsbollen te koop, er zijn stekjes en zaailingen te ruilen en bij droog weer kunnen we nog even genieten van alles wat er nog bloeit in de tuin. LeesOpens internal link in current window hier meer!

Op 11 september was het slecht weer. Toch mocht een goedgevulde zaal genieten van de demonstratie bloemschikken door Dini Holtrop uit Heerenveen! KijkOpens internal link in current window hier voor de foto's en een verslagje.

Voor het eerst stond Groei en Bloei op de nazomerfair van de Leewarder Courant op Staniastate. Het weer werkte ook dit weekend niet echt mee, toch mochten we een aantal nieuwe leden verwelkomen en is er volop aan promotie gedaan. Opens internal link in current windowKijk hier voor een impressie. Vrijwilligers van alle afdelingen hebben meegeholpen om deze stand tot een succes te maken, bedankt hiervoor!

Op zaterdag 23 september hielpen een aantal vrijwilligers mee met Operatie Steenbreek in de Tjerk Hiddeswijk te Leeuwarden. Zo'n 70 tegels werden gelicht en hiervoor in de plek een fruitstruik geplant. Veel mensen waren blij verrast en hielpen spontaan mee om de struik te planten. We zijn benieuwd hoeveel aardbeien, rode bessen en frambozen er volgend jaar genuttigd kunnen worden in deze wijk! Operatie Steenbreek Leeuwarden won ook nog eens een trofee voor de acties van dit jaar!Opens internal link in current window Kijk hier voor een paar foto's!

Maandag 13 november staat er nog een lezing gepland. De boswachter van het Kuinderbos komt langs om een en ander te vertellen over deze parel op de bodem van de Zuiderzee. We beginnen om 20.00 uur!

De excursies zijn nu achter de rug. Op 2 september bezochten we de Liefhebbersdagen in Eenrum en de Theefabriek in Houwerzijl. LeesOpens internal link in current window hier het verslagje en geniet van de mooie plaatjes! In de winter beginnen we weer met de nieuwe excursies te plannen. Dan ga jij toch zeker ook een keertje mee?

De data van de overige lezingen vind je Opens internal link in current windowOpens internal link in current windowhier  Kijk voor elke lezing even op de site, dan vind je een uitgebreide beschrijving en eventueel links naar betreffende websites.

Terugblikken en verslagjes van lezingen vind je terug onder het kopje 'Groen en groeninfo. Opens internal link in current windowHier vind je ook de leuke verslagjes van de excursies die we afgelopen zomer en herfst hebben gehad.

Wil je graag op de hoogte blijven van alles wat wij als afdeling organiseren, meld je dan aan voor onze Opens internal link in current windowdigitale nieuwsbrief.

Je kunt je ook aanmelden voor de nieuwsbrief van het landelijke Groei en bloei. Zo blijf je op de hoogte van leuke tuintips en allerlei andere zaken. Klik hier voor aanmelding, klik vervolgens op home en inschrijven nieuwsbrief.

Van pad tot kegelbaan…
Met je neus in de boter