Welkom

Welkom bij Groei&Bloei afdeling Helmond e.o., een actieve club voor en door leden van Groei&Bloei en andere belangstellenden. De afdeling Helmond heeft een samenwerkingsverband met vijf andere groenverenigingen in Helmond. Deze vormen samen Opens internal link in current windowNatuurplatform Helmond.

Maria Haenen-van den Bosch, voorzitter

23 november 2017 Kerstdemonstratie Ruud van Schie

Op 23 november vind de Kerstdemonstratie van de afdeling Groei&Bloei Helmond e.o. plaats in de Fonkel, Prins Karelstraat 131,  in Helmond.

Wij zij er trots op dat wij Ruud van Schie een bloemschikkunstenaar hebben kunnen strikken om live , op een podium, de mooiste bloemstukken te maken,  die later op de avond worden verloot.

Een gepassioneerd  bloemschikker mede eigenaar van Cor van Schie bloemen te Veghel.

Ruud heeft ook vaker meegedaan met wedstrijden zoals vier keer aan de Nederlandse Kampioenschappen Bloemsierkunst Vakgenoten met een mooie 4e plaats als best resultaat. Ook werd hij een keer eerste in Appeltern. Vorig jaar behaalde hij het certificaat jurylid bloemsierkunst.

Tijdens deze  kerstdemonstratie zal hij diverse technieken laten zien en zoveel  mogelijk vernieuwde ideeën toepassen die hem zo uniek maken. Hij laat U zien hoe je met  een  mooie basis een creatie kunt maken  waarmee  U  ook thuis aan de slag kunt.

De entree voor deze avond is € 3,- voor leden van Groei & Bloei en als U geen lid bent van Groei & Bloei € 6,-.  De zaal gaat open om 19.30 uur.

Uitnodiging bloemschikcursus voorjaar 2018

In januari 2018 start Groei & Bloei afdeling Helmond e.o. met een cursus bloemschikken voor beginners.

De onderwerpen van deze avonden zullen veelal te maken hebben met de lente en Pasen.

U neemt de materialen die U nodig heeft zelf mee en tijdens de les wordt hier een schikking mee gemaakt.

Vooraf wordt samen het thema besproken: bijvoorbeeld het werken met bloembollen, welke technieken we gebruiken zoals het bevestigen van de bloembol in het stuk of blad op draad zetten of vlechten. En ook wat voor soort schikking (vegetatief, driehoeksschikking of krans) gebruikt gaat worden en welke materialen aan planten, bloemen, takken, bakje, oase e.d. meegenomen kunnen worden.

Cursusleider: Harma de Bie tel. 06-13071259

Locatie:
Creatieve ruimte 1e verdieping
Wijkhuis de Fonkel, Prins Karelstraat 131, 5701 VL Helmond.

Cursusdata:
10 januari, 14 februari, 14 maart, 11 april en 09 mei.
Tijdstip: 20.00 tot 22.00 uur.

Kosten:
€ 30,- voor leden van Groei & Bloei en € 45,- voor niet-leden van Groei & Bloei.

Aanmelden:
Per e-mail naar Annelies Kessels, Coördinator Bloemschikken Groei & Bloei Helmond e.o.
Mail: Opens window for sending emailannelieskesselsdriessen(at)hotmail.com

Nieuwsbrief November 2017

Kerst op Middachten (Blik op de Tuin no. 827 2017)
“Doet u mij maar een onderhoudsvrije tuin, alstublieft”