foto's
home

Groei & Bloei wenst u een mooie zomer met veel tuinplezier!

 

Zomeravondfietsen 4 juli: Het was een prachtige avond waarop we met een groep van 18 / 20 via de Kindertuinen van De Goudsbloem in den Hoorn naar de Levende Buitenplaats Op Hodenpijl fietsten. De Imker Peronne wachtte ons op en leidde ons rond op het erf van de oude sfeervolle boerderij met o.a. kippen, varkens en een moestuin. Vooral het verhaal over het bedrijf Honey Highway opgericht door Deborah Post was heel inspirerend. We passeerden onderweg nog meerdere monumentale boerderijen met als hoogtepunt 't Woudt, waarachter we zicht kregen op de waterberging in de woudse polder. Als afsluiting, onder het genot van een hapje en een drankje genoten we nog na van onze tocht in de tuin van Coby en Fred.

 

De Open Tuinendag op 15 juni, waar lang naar toe gewerkt is, is al weer voorbij en ondanks een somber en regenachtig begin was het een heel geslaagde dag. Toen het weer verbeterde werd het drukker bij de kraam, waar de plattegronden te koop waren. Het enthousiasme bij tuineigenaren en bezoekers was groot.

Er waren meer dan 30 tuinen te bezoeken, waar veel ruimte en aandacht was voor gesprekken over de tuin en andere zaken. "Je ontmoet mensen met dezelfde passie, die je anders niet zou spreken". Het leverde al met al veel positieve reacties en bewondering op voor alles wat er te zien was.

 

Gardenista 

Met een volle bus gingen we op de zonnige zaterdag 18 mei naar Gardenista, een groen evenement, dat voor het eerst door Groei & Bloei georganiseerd werd. Op het prachtige sfeervolle landgoed van Kasteel Ophemert waren voorbeeldtuinen aangeleg. Diverse Kwekers van Kruiden, vaste planten enz. hadden hun planten uitgestald. Er was voor tuinliefhebbers alles te zien en te koop. Ook trok een bonte stoet met kleurrijke kostuums voorbij, die aspecten van groeien en bloeien verbeeldden. Kortom een dag met een hoog G&B gehalte! 

 

 

Naar boven

meer

Deze maand in Groei & Bloei

 

 

 

17
Feb
Prachtige Pleione
14
Feb
LENTE   Primavera