foto's
home

Welkom bij Groei & Bloei, afd. Eindhoven-de Kempen

Beste Groei & Bloeiers,

Op de eerste zondag in september is onze Open Tuinendag.
Wij zijn blij ook dit jaar wederom particuliere tuinbezitters bereid te hebben gevonden om hun tuin zonder entreekosten open te stellen. Graag nodigen we u uit om tuinen van enthousiaste tuinbezitters te bezoeken. De tuinen kunnen bezocht worden van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Zoals gebruikelijk gaan we ervan uit dat ieder bij het bezoek aan een tuin zich als gast gedraagt. Dus de planten met rust laten, geen paden betreden die niet opengesteld zijn, niet met een hond de tuin ingaan en kinderen onder toezicht houden.
Sommige tuinbezitters bieden tegen een vergoeding een kopje koffie aan op hun terras.

D e   o p e n   g e s t e l d e   t u i n e n:

De Zicht 19, 5502HV  Veldhoven
Een voor- zij- en achtertuin met een parkachtige sfeer met basisbeplanting uit de jaren 70.
Inmiddels volgroeid en in de loop der jaren stukje bij beetje aangepast waardoor er interessante hoekjes, sferen en doorkijkjes zijn ontstaan.

De Zicht 15, 5502HV  Veldhoven
Een tuin van 1300 m², die 20 jaar geleden onder architectuur van Nicole Rademakers is aangelegd. Opvallend in de tuin zijn de grote walnotenbomen, volwassen heesters en de vele vaste planten rondom het gazon en de natuurlijk ogende vijver.

Hemelrijken 6, 5502HM  Veldhoven
Tuin van museum 't oude Slot. Op loopafstand van de twee tuinen op 'De Zicht' is de tuin van 't oude Slot te bewonderen. Er is een kruidentuin en een dahliatuin
Er wordt op 3 september weliswaar een vrolijke trouwbeurs gehouden, maar deelnemers aan de open tuinendag kunnen worden toch de tuin bezoeken.
Museum 't oude Slot heeft ook een caféterras om een drankje te drinken.

Rotstuin Barrierweg 182, 5622CR  Eindhoven
Een echte stadstuin, waarbij slim gebruik is gemaakt van de beschikbare ruimte.
Hoogteverschil, grote stapstenen, vijvers en een diversiteit aan (rots)planten vallen als eerste op aan deze tuin. De tuin is nieuw aangelegd en zal nog niet helemaal af zijn, maar er is al genoeg te bewonderen.

Maasstraat 4, 5626BC  Eindhoven-Acht
Een imposante tuin van 3500 m², deels landschapstuin deels cottagetuin. Prachtige soms zeer oude bomen bieden schaduw aan vele soorten schaduwplanten. Een mooie vijver met fontein completeert het geheel met een fraaie randbegroeiing. Tevens zijn de kuipplanten, die men door de jaren heen heeft vergaard, mooi opgesteld te midden van de ’gewone’ planten. De tuin is rolstoeltoegankelijk.

Hinkelbrits 14, 5683KX  Best
Een volwassen tuin rondom het hoekhuis waar de liefde voor tuinieren duidelijk zichtbaar is.
Door de meanderende paden en plantenbogen zijn er steeds weer kleine verassingen te ontdekken.

Tuin 'Meulenwiel' Broekdijk 9a, 5681PG  Best
In het tijdschrift "Buitenleven" van maart/april 2017 is een uitgebreide rapportage over Meulenwiel te vinden. Deze tuin van 3000 m2 zijn verscheidene vijvers te zien die elk een heel verschillend karakter hebben. Ook is er een bijzonder grote collectie vaste planten en heesters te zien is. In 2007 is een lange tuinmuur aangelegd die aan weerszijden fraai beplant is. Er is een plantjesmarkt waar voor een bescheiden prijs plantjes en stekjes te koop zijn. De tuin is rolstoeltoegankelijk.

Voor meer informatie over Groei & Bloei kunt u zich wenden tot onze secretaris Mevrouw Wally Smulders,
tel. 040 246 18 47 - t.maas-w.smulders@outlook.com


meer

Deze maand in Groei & Bloei

19
Aug
de geboorte van een libelle
18
Aug
ûs tûn