foto's
home

Wij zijn een vereniging waar onze groene vingers voorop staan.
Er worden diverse activiteiten gehouden binnen de vereniging.

Lezingen, ruilbeurzen, bloemschikken, workshops, fairs, excursies, tuinreizen en open tuinen zijn de voornaamste activiteiten die we houden.

We zijn niet alleen actief in Aalten maar ook in Varsseveld, Sinderen, De Heurne, Breedenbroek, Dinxperlo, Ijzerlo, Lintelo,Winterswijk, Bredevoort, Heelweg.

Bloemschikseizoen Groei & Bloei afd. Aalten e.o. start in september.

Groei & Bloei afd. Aalten e.o. organiseert ook dit seizoen weer bloemschikcursussen in Aalten, Dinxperlo en Varsseveld. Er kan keuze gemaakt worden uit een middagcursus in Dinxperlo bestaande uit vier lessen of avondcursussen in alle genoemde plaatsen bestaande uit zeven lessen die tussen september / oktober en april worden gegeven. Tijdens de cursus worden er verschillende type schikkingen gemaakt waarbij er rekening wordt gehouden met de verschillende seizoenen, pasen en kerst. Ook leert u welke materialen uit de tuin gebruikt kunnen worden, maar ook welke bloemen geschikt zijn om te gebruiken in een bloemstuk. Zowel in Aalten, Dinxperlo en Varsseveld zijn nog cursusplaatsen vrij. Ervaring is niet vereist. Aan het eind van de middag/avond gaat iedereen met een mooi bloemstuk naar huis!

 

U kunt zich opgeven bij coördinator bloemschikken en workshops Daniëlle Ruesink

tel. 0315 – 640850, of per email coordinator.gbaalten@gmail.com

27 Februari, Lezing door Pieter van Manen. Happy Bee Planten

Op dinsdag 27 februari Bij 't Noorden in Aalten. Aanvang: 19.30 uur Leden: vrije toegang Niet-leden: € 3,00

Happy Bee Plant is een kwekerij met planten voor bijen en vlinders. De Happy Bee Plant zorgt voor vele bloembezoekers in uw tuin, waardoor deze planten zorgen voor een levendige tuin. In tegenstelling tot wat wellicht veel mensen verwachten zijn wespen vleeseters en zij zullen dus niet op deze planen afkomen. De planten zijn gekweekt zonder bestrijdingsmiddelen, waardoor ze zeer geschikt zijn voor insecten en ze geen negatieve gevolgen hebben voor het milieu. Door te werken met nieuwe rassen of deze nieuwe rassen zelf te ontwikkelen blijven ze met hun planten innovatief. Door een gezonde bio-diversiteit in uw tuin krijgen insectenplagen minder kans.   Voor de verkoop zal Pieter van Manen ook planten meenemen met een grote nectar en stuifmeel opbrengst.

22 Maart, lezing door Arjan Schepers, Vaste planten in hun natuurlijke leefomgeving.

Vaste planten en hun natuurlijke leefomgeving.

 

Lezing door Arjan Schepers. Hij is eigenaar van een vaste plantenkwekerij met een bijzonder assortiment. Hij kweekt alledaagse soorten en variëteiten maar ook heel bijzondere. In deze lezing stelt hij zichzelf en zijn kwekerij voor en legt hij uit welke planten hij kweekt en welke niet. (en waarom!)

Veel nadruk ligt op de herkomst van de planten in de natuur; de natuurlijke standplaats. Een plant groeit en bloeit immers het best op een plek die zoveel mogelijk lijkt op haar natuurlijke standplaats en toch maken we allemaal dezelfde fout: we kopen een plant omdat ze zo mooi bloeit en thuis gaan we er een plekje voor zoeken. Eigenlijk zou het andersom moeten: zoek de plant uit bij de plek die je hebt, de kans op succes is dan veel groter. Tijdens deze lezing zal hij uitleggen hoe ze op de kwekerij planten indelen op basis van hun natuurlijke standplaats en hoe dat helpt bij het succesvol samenstellen van een mooie en gezonde beplanting.

Natuurlijk laat hij ook veel foto's zien van interessante en nieuwe vaste planten en zal hij wat planten meenemen voor verkoop.

22 maart bij de Radstake in Varsseveld, aanvang: 19.30 uur, inloop 19.00 uur. leden gratis niet leden €3.-

Tuin bij Gertie en Ada Leuvenink.

Zondag 22 april en zondag 21 mei( 2de pinksterdag) hebben wij onze voorjaarstuin weer open. In april veel bollen en vroeg bloeiende planten en in mei vele verschillende soorten o.a. Alliums, Irissen Geraniums muurbloemen en bijzondere bollen. Open Van 10.00 uur tot 17.00 uur, entree 1 euro, koffie en thee verkrijgbaar, verkoop vaste planten. Gertie en Ada Leuvenink, Böwingkamp 71, 46354 Oeding ( Net over de grens bij Kotten).   Groepen op afspraak tel. 06-1308-6424.

meer

Deze maand in Groei & Bloei

 

 

 

15
Mar
het is een beetje lente en t wordt weer ff winter
13
Mar
Geheim sneeuwklokjesfeest