foto's
home

Wij zijn een vereniging waar onze groene vingers voorop staan.
Er worden diverse activiteiten gehouden binnen de vereniging.

Lezingen, ruilbeurzen, bloemschikken, workshops, fairs, excursies, tuinreizen en open tuinen zijn de voornaamste activiteiten die we houden.

We zijn niet alleen actief in Aalten maar ook in Varsseveld, Sinderen, De Heurne, Breedenbroek, Dinxperlo, Ijzerlo, Lintelo,Winterswijk, Bredevoort, Heelweg.

Bloemschikseizoen Groei & Bloei afd. Aalten e.o. start in september.

Groei & Bloei afd. Aalten e.o. organiseert ook dit seizoen weer bloemschikcursussen in Aalten, Dinxperlo en Varsseveld. Er kan keuze gemaakt worden uit een middagcursus in Dinxperlo bestaande uit vier lessen of avondcursussen in alle genoemde plaatsen bestaande uit zeven lessen die tussen september / oktober en april worden gegeven. Tijdens de cursus worden er verschillende type schikkingen gemaakt waarbij er rekening wordt gehouden met de verschillende seizoenen, pasen en kerst. Ook leert u welke materialen uit de tuin gebruikt kunnen worden, maar ook welke bloemen geschikt zijn om te gebruiken in een bloemstuk. Zowel in Aalten, Dinxperlo en Varsseveld zijn nog cursusplaatsen vrij. Ervaring is niet vereist. Aan het eind van de middag/avond gaat iedereen met een mooi bloemstuk naar huis!

 

U kunt zich opgeven bij coördinator bloemschikken en workshops Daniëlle Ruesink

tel. 0315 – 640850, of per email coordinator.gbaalten@gmail.com

Middagexcursie 2 september

Start om 13.30 uur bij : Boomkwekerij Rendering, Groot Deunkweg 10 te Barlo, Gem. Aalten en gaat vervolgens ook naar       Kwekerij Lageschaar, Groot Deunkweg 4.  

Boomkwekerij Rendering produceert en levert een groot assortiment boomkwekerijproducten aan o.a. hoveniers, overheden, architecten etc. in binnen- en buitenland. Op 80 ha. kweken ze een breed assortiment bomen en struiken, deze productie voldoet aan de eisen van Milieukeur, dat wil zeggen, dat de producten voldoen aan de criteria “duurzaam inkopen groenvoorziening” Deze middag zullen we daar rondgereden worden en kunnen we genieten van de beginnende herfstkleuren. Kwekerij Lageschaar maakt het mogelijk, zo staat in hun folder : “Een sierlijke tuin, vol bloeiende, sterke planten, waar je nauwelijks omkijken naar hebt”. Met slimme plantconcepten geniet je altijd van een fraaie karaktervolle tuin, ook in de herfst en winter. Mocht u alvast een voorproefje zien: bewonder de rotonde ter hoogte van Bredevoort, een prachtige border van de hand van deze kweker. Omdat we graag willen dat iedereen voldoende te zien krijgt vragen we u zich voor 30 augustus op te geven bij: voorzitter.gbaalten@gmail.com. tel.: 0543-474605 of penningmeester.gbaalten@gmail.com.      tel.: 0573-461577

meer

Deze maand in Groei & Bloei

23
Aug
romke’s moestuin
21
Aug
Gloriosa