Wij zijn een vereniging waar onze groene vingers voorop staan.
Er worden diverse activiteiten gehouden binnen de vereniging.

Lezingen, ruilbeurzen, bloemschikken, workshops, fairs, excursies, tuinreizen en open tuinen zijn de voornaamste activiteiten die we houden.

We zijn niet alleen actief in Aalten maar ook in Varsseveld, Sinderen, De Heurne, Breedenbroek, Dinxperlo, Ijzerlo, Lintelo,Winterswijk, Bredevoort, Heelweg.

Bloemschikseizoen Groei & Bloei afd. Aalten e.o. start in september.

Groei & Bloei afd. Aalten e.o. organiseert ook dit seizoen weer bloemschikcursussen in Aalten, Dinxperlo en Varsseveld. Er kan keuze gemaakt worden uit een middagcursus in Dinxperlo bestaande uit vier lessen of avondcursussen in alle genoemde plaatsen bestaande uit zeven lessen die tussen september / oktober en april worden gegeven. Tijdens de cursus worden er verschillende type schikkingen gemaakt waarbij er rekening wordt gehouden met de verschillende seizoenen, pasen en kerst. Ook leert u welke materialen uit de tuin gebruikt kunnen worden, maar ook welke bloemen geschikt zijn om te gebruiken in een bloemstuk. Zowel in Aalten, Dinxperlo en Varsseveld zijn nog cursusplaatsen vrij. Ervaring is niet vereist. Aan het eind van de middag/avond gaat iedereen met een mooi bloemstuk naar huis!

U kunt zich opgeven bij coördinator bloemschikken en workshops Daniëlle Ruesink

tel. 0315 – 640850, of per email coordinator.gbaalten@gmail.com

25 Januari lezing door Arjan Schepers, Vaste planten in hun natuurlijke leefomgeving.

Vaste planten en hun natuurlijke leefomgeving.

Lezing door Arjan Schepers. Hij is eigenaar van een vaste plantenkwekerij met een bijzonder assortiment. Hij kweekt alledaagse soorten en variëteiten maar ook heel bijzondere. In deze lezing stelt hij zichzelf en zijn kwekerij voor en legt hij uit welke planten hij kweekt en welke niet. (en waarom!)

Veel nadruk ligt op de herkomst van de planten in de natuur; de natuurlijke standplaats. Een plant groeit en bloeit immers het best op een plek die zoveel mogelijk lijkt op haar natuurlijke standplaats en toch maken we allemaal dezelfde fout: we kopen een plant omdat ze zo mooi bloeit en thuis gaan we er een plekje voor zoeken. Eigenlijk zou het andersom moeten: zoek de plant uit bij de plek die je hebt, de kans op succes is dan veel groter. Tijdens deze lezing zal hij uitleggen hoe ze op de kwekerij planten indelen op basis van hun natuurlijke standplaats en hoe dat helpt bij het succesvol samenstellen van een mooie en gezonde beplanting.

Natuurlijk laat hij ook veel foto's zien van interessante en nieuwe vaste planten en zal hij wat planten meenemen voor verkoop.

25 januari, De Radstake in de Heelweg, aanvang: 19.30 uur, inloop 19.00 uur. leden gratis niet leden €3.-

Workshop berkenbezem maken

Op  zaterdag 17 februari houden we een workshop berkenbezems maken.

Dit vind plaats in de middag waar u onder begeleiding van een ervaren berkenbezem maker een mooie originele berkenbezem kunt gaan maken. Wilt u er meer maken dan is dat natuurlijk mogelijk!

Er kan die middag gekozen worden uit grote bezems en kinderbezems.

Deze middag word gehouden bij Theetuin Rensink aan de Tammeldijk nr. 4, 7122 LK Aalten.

Het begint om 13.30 uur en inloop is vanaf 13.00 uur.

Ongeveer 16.30 uur eindigt de workshop.

Voor deze workshop mag u zelf een snoeischaar meebrengen

De kosten van deze workshop zijn voor leden  €20,- en voor niet leden €22.50

U kunt zich tot 10 februari  aanmelden bij Judith Sluiter-Boomkamp 06-23249223 pr.gbaalten@gmail.com

Overwinteren