Wij zijn een vereniging waar onze groene vingers voorop staan.
Er worden diverse activiteiten gehouden binnen de vereniging.

Lezingen, ruilbeurzen, bloemschikken, workshops, fairs, excursies, tuinreizen en open tuinen zijn de voornaamste activiteiten die we houden.

We zijn niet alleen actief in Aalten maar ook in Varsseveld, Sinderen, De Heurne, Breedenbroek, Dinxperlo, Ijzerlo, Lintelo,Winterswijk, Bredevoort, Heelweg.

Bloemschikseizoen Groei & Bloei afd. Aalten e.o. start in september.

Groei & Bloei afd. Aalten e.o. organiseert ook dit seizoen weer bloemschikcursussen in Aalten, Dinxperlo en Varsseveld. Er kan keuze gemaakt worden uit een middagcursus in Dinxperlo bestaande uit vier lessen of avondcursussen in alle genoemde plaatsen bestaande uit zeven lessen die tussen september / oktober en april worden gegeven. Tijdens de cursus worden er verschillende type schikkingen gemaakt waarbij er rekening wordt gehouden met de verschillende seizoenen, pasen en kerst. Ook leert u welke materialen uit de tuin gebruikt kunnen worden, maar ook welke bloemen geschikt zijn om te gebruiken in een bloemstuk. Zowel in Aalten, Dinxperlo en Varsseveld zijn nog cursusplaatsen vrij. Ervaring is niet vereist. Aan het eind van de middag/avond gaat iedereen met een mooi bloemstuk naar huis!

U kunt zich opgeven bij coördinator bloemschikken en workshops Daniëlle Ruesink

tel. 0315 – 640850, of per email coordinator.gbaalten@gmail.com

7 oktober planten ruilbeurs bij Hovenier van Langen in Dinxperlo.

De plantenruilbeurs is van 9.00 uur tot 10.30 uur.
De ingang is aan de Terborgseweg.
Op de plantenruilbeurs kunt u terecht met al uw overgebleven planten, zaden, stekjes, tuingereedschappen, vruchten en alles wat er met tuinieren te maken heeft. er is vast iemand die u er blij mee kunt maken. Heeft u niks om in te brengen?, dat maakt niet uit u bent van harte welkom! er staat een pot voor de vrijwillige bijdrage.  De koffie staat klaar!

19 oktober, lezing over bescherming groen erfgoed door Henny van der Heide

Hanny van der Heide zal op donderdag 19 oktober een lezing verzorgen over de bescherming van groen erfgoed. Hanny is lid van de Monumentencommissie van de Nederlandse Tuinenstichting en zet zich in voor de bescherming van historisch groen in ons land.
Mede aan de hand van voorbeelden uit Gelderland zal zij ingaan op wat we verstaan onder groen erfgoed,  waarom bescherming van belang is, welke bedreigingen zich voordoen en welke rol de Nederlandse Tuinenstichting kan spelen als groen erfgoed in de knel dreigt te raken.

Om groen erfgoed goed te kunnen beheren is kennis van de aanleg onontbeerlijk. Tuin historisch onderzoek geeft inzicht in de geschiedenis, brengt waardevolle onderdelen in kaart en helpt bij het maken van keuzes voor de toekomst. Na de pauze zal Hanny u meenemen naar een villa en tuin, speciaal aangelegd voor de particulier secretaris van koningin Wilhelmina, gelegen binnen het lanenstelsel van Paleis Het Loo,  waar zij een tuinhistorische analyse en toekomstvisie voor heeft opgesteld in het kader van een afstudeeropdracht aan de opleiding Groen Ruimtelijk Erfgoed

deze lezing word gehouden in de Hofnar in Aalten om 19.30 uur.

Een tuinvrouw die een monument verdient (week 42 (820)
De sporen van een bijzondere tuinman (week 41, 819)