Activiteiten & Actueel

Op tuinbezoek bij Lorri-Anne en Mark

Op bezoek in de tuin van  Lori-Anne en Mark

Dit keer zijn we wat verder weg op bezoek bij een van onze leden. In Mijnsheerenland aan de Maasdijk namen we een kijkje in de tuin van Lori-Anne en Mark. De tuin van een dijkhuis heeft altijd te maken met hoogteverschillen. Dat zien we al als we de voortuin binnenlopen. Na de entree is een trapje naar beneden. De voortuin is modern betegeld, bakken aan weerszijde en een leuk bankje. Er staan helleborussen, grote wolfsmelk en hortensia's. Een enorm hoge viburnum zorgt voor de nodige privacy.

In de achtertuin, die eindigt met een mooie overkapping  is een leuk waterornament te vinden. Prima voor de vogels! Vanaf de overkapte veranda heb je een goed overzicht over de tuin met daarachter het uitzicht op de akkers van de Hoekse Waard. De indeling met tegels, een houten vlonder en gras met aan de zijkant een leuk konijnenhok ziet er gezellig uit. Er staat een appelboom die een goede oogst gaat geven, een kers en een prachtige druif langs de veranda.

Er is een mooie hortensia, Hydrangea Involucrata met fluweelzachte bladeren aan de schaduwkant en er zijn yucca's aan de zonzijde te vinden.

Kortom een mooie modern vormgegeven tuin met een afwisseling van fruit en leuke plantencombinaties.