Activiteiten & Actueel

'Pluktuin' Kleine Veerweg 9 Zwolle (alleen op zaterdag open)

Op biologische wijze teelt Josefien een grote verscheidenheid aan bloemen en kruiden. Zolang het seizoen duurt kun je er naar eigen smaak en inzicht bloemen plukken en boeketten samenstellen. Ook vind je in deze tuin eetbare bloemen. Mooi als garnering over een salade, in een drankje of op een taart. De pluktuin vindt u achter de landwinkel van 'de Huppe'.

'Kleine Veer' Kleine Veerweg 11A, 8017 BP Zwolle (alleen op zaterdag open)

'Kleine Veer' is een mooie tuin met veel variatie. Engelse borders met heel veel vaste planten in schitterende kleurencombinaties. In de voortuin een strakke vijver waarin Koikarpers vrolijk rond dartelen. Een boomgaard, moestuin, stumpery en een mediterrane hoek. In een ander gedeelte van de tuin staan een aantal prachtige bomen en daar is een natuurlijke vijver. En dan is er nog de dierenweide met pony’s, dwerggeitjes en kippen.

'De Swolse Marken' Kleine Veerweg tussen de huisnummers 14 en 16 Zwolle (alleen op zaterdag open)

'De Swolse Marken' is een wijngaard. Wijn van Nederlandse bodem? Het blijkt heel goed mogelijk. Nederland heeft inmiddels meer dan 150 professionele wijngaarden. En wat te denken van wijn die afkomstig is van een wijngaard in Zwolle? Wiebe en Maartje kunnen u van alles vertellen over wijnbouw en wijn.

De verborgen Stadstuin van Harry Pierik Assendorperstraat 178 te 8012 CE Zwolle (zaterdag en zondag))

Hartelijk welkom in de verborgen stadstuin. Twee sleutels zijn er nodig, slechts twee deuren door en je betreedt een tuin om in te dromen. Als je 's zomers vanaf de straat, de tuin inloopt, lijkt het alsof je je op een open plek in het bos bevindt in plaats van ergens midden in de stad. Binnen in de verborgen tuin ben je buiten. Méér dan op straat. Door het assortiment aan planten en hun onderlinge rangschikking wil ik de sfeer oproepen van varen valleien, tropische tuinen en nevelige hellingen. Verdiepte paden slingeren in vloeiende lijnen door het gras, onder oude fruitbomen en langs diverse borders die als eilandjes en schiereilandjes van weelderige veldboeketten uit donkere achtergronden op doemen. Deze eilandjes geven het effect van een caleidoscoop, terwijl je er door en om heen loopt wisselen de perspectieven en coulissen. Ook zijn er allerlei verrassingen in de tuin. Zo ga je bijna kopje onder in de tuin. Het pad is er namelijk zo verdiept, dat je net over de bolletjes en de vaste planten heen kunt kijken. Bloemen op oog- en neushoogte. Op het diepste punt, het grootste uitzicht. Met andere woorden het diepste punt als hoogtepunt.

U kunt in de verborgen stadstuinen genieten van verschillende rondleidingen voor EUR 3,-
De tuin is op beide dagen geopend van 10 uur tot 17 uur.

Boerendanserdijk 68 Zwolle (zaterdag en zondag)

Mijn tuin lijkt het meest op een cottage garden. In de voortuin ligt een grote vijver. De totale grootte van het perceel is 390 m2. De foto's zoals de tuin er nu uitziet, die is natuurlijk veel meer gevuld met bloemen straks in juni.
M. van Velse
 

BTV Oldeneel Ecologische tuin nabij Ons Genoegen (zaterdag)

Ton Aalders Eerbeek 6, 8033 BJ Zwolle (alleen op zondag open)

'"onze tuin is een tuin van liefhebbers waar je het niet verwacht."

'De Meente', Ada Hage Brinkhoekweg 7, 8034 PA Zwolle (za en zo open met bloemschik demo)

De tuin ligt rondom een boerderij uit de jaren dertig en is in de loop van de laatste veertig jaar ontstaan. Eerst naar een ontwerp van tuinontwerpster Mieneke Kurpershoek en daarna verder uitgegroeid.
Langs de oprit een boomgaard met bijzondere hoogstamfruitbomen omheind door een vlechtheg. Naast het huis vindt u een verzonken gedeelte met o.a. een moes en kruidentuin.
Achter geniet u van een fraai uitzicht over een groot grasveld met borders en drie haagbeuk pilaren grenzend aan weilanden met schapen en de dijk van het Zwarte Water.
Onder een grote poort door
aan het eind van de oprit, kom je bij het kippenhok en de tweede moestuin.

De tuin is 17 en 18 juni open van 11- 17 uur en als extra is op beide dagen een demonstratie bloemschikken.

Park en Beeldentuin 'de Schoppert' Groeneweg 18, 8051 KJ Hattem (zaterdag en zondag)

Zoals gewoonlijk zullen wij ook dit jaar weer meedoen aan de Open Tuindagen. Nu Familie van Gelder niet meedoet, is onze tuin de enige aan deze kant van de IJssel! Wij hebben een Opens external link in new windownieuwe website. Wees welkom op zaterdag 17 of zondag 18 juni 2017 tussen 10 en 17 uur op de Groeneweg 18, 8051KJ te Hattem.

Richard & Annet Kalter, Tuindersweg 2-1, 8271 PK te IJsselmuiden (open op zaterdag 17 juni)

Leuk dat we weer gevraagd worden! We doen graag weer mee! De moestuin is aangepast, we hebben tussen de groente een mooi nieuw terras gemaakt. Ook is het mogelijk om zelf je aardbeien te plukken voor de liefhebber! Kom langs bij ons op de Tuindersweg 2-1 , 8271 PK te IJsselmuiden Opens external link in new windowAardbeienkwekerij Kalter

Tuinvereniging Ons Genoegen aan de Schellerbergweg (nabij de Bierton) (za?zo?)

Wij zijn een volkstuinvereniging met ruim 130 leden van jong tot oud. Iedereen geeft zijn eigen invulling aan de inrichting van zijn/haar tuin en dit varieert van de traditionele groentekweker tot de mooiste bloemenvelden, maar allemaal met dezelfde liefde voor tuinieren en het buiten bezig zijn in de natuur.
Ons tuinencomplex ligt op een zeer mooie locatie aan de Schellerbergweg 27c te Zwolle en is omgeven door bomen en weilanden.

 

Eén tuin is vrij toegankelijk en dit is de Insectentuin. Deze tuin is ontworpen door de bekende Zwolse tuinarchitect Harry Pierik en is geopend in 2016. Vrijwilligers van ons tuinencomplex hebben deze tuin aangelegd en zorgen voor het onderhoud met veel aandacht en liefde. Er staan bloeiende planten van vroeg in het voorjaar tot laat in het najaar. Een tuin voor insecten, vogels en voor de mens ter inspiratie, om te genieten of om te dromen.
Op de Opentuinen route kan iedereen die geïnteresseerd is een rondje lopen over ons tuinencomplex en een kijkje nemen in de fraaie Insectentuin.

Jan en Annie van der Vechte. Bosrandweg 11, 7722 KB Dalfsen ( zaterdag en zondag)

De naam 'Ree Land' is te danken dat we rondom met de reeën leven. Ons stekkie ligt aan een bosrand. We hebben een tuin met bomen-struiken-planten en fruitbomen. Ook is er een inloopvijver waar de lelies prachtig bloeien. Links en rechts van ons huis is een houtwal.
Achter ons huis hebben we een groentetuin en een dierenweide. Dus kom kijken en geniet.

Marry Hartkamp aan de Bosrandweg 3, 7722KB Dalfsen ( op zondag open)

Deze 5000 m² grote tuin ligt aan een bosrand en bevat een gedeelte met vaste planten, grassen en vijvers, een bostuin met mossen, varens, naaldbomen, wilde bloemen en een vennetje. In de tuin staan beelden van keramiek.

Ru Leuverink & Diny Holterman te Heino ( open op zondag)

Hartelijk dank voor jullie uitnodiging! Wij willen ook dit jaar meedoen met het Open Tuinen Weekeind. Wij kiezen ervoor om dit jaar één dag onze tuin open te stellen en wel op zondag 18 juni 2017.  Een korte beschrijving van onze tuin: Als u door de dorpskern wandelt, fietst of rijdt, heeft u mogelijk niet in de gaten dat veel percelen aan de oude doorgaande weg (door het centrum van Heino) een vrij diepe achtertuin hebben. Ook bij ons is dat het geval. Wij hebben ca. 800 m² tot onze beschikking. Onze tuin heeft een strakke vormgeving die verzacht wordt door planten en bloemen met een zo natuurlijk mogelijke uitstraling. Spanning in de tuin wordt gecreëerd door beukenhaagjes en leibomen van veldesdoorn en diverse grassen zoals panicum en miscanthus. Wij laten ons inspireren door het bezoeken van verschillende tuinen en kwekerijen. Regelmatig experimenteren wij dan ook weer met iets nieuws in onze tuin. In het najaar wordt de tuin niet winterklaar gemaakt, hierdoor vormen uitgebloeide planten, grassen etc. een mooi winters silhouet bij rijp en sneeuw. Tevens blijft hierdoor gedurende lange tijd voldoende voedsel beschikbaar voor de vogels. U bent van harte welkom in onze tuin! Tot ziens in onze tuin op de Canadastraat 56, 8141AD Heino.

De Sallandse Landschapstuin, Twentseweg 6, 8141MA te Heino (zondag)

Onze tuin is ongeveer 3000 m2. Hij ligt verscholen aan de bosrand van het landgoed de Gunne, aan de noordkant gaat hij over in het Sallandse landschap. Knot-elzen markeren die overgang. Verschillende elementen karakteriseren onze tuin: volle, detailrijke borders, een poel, een uitzichtheuvel van waaraf een mooi zicht is op de tuin en moestuin. En dit alles in organische vormen, waarin u het ontwerp van Harry Pierik uit Zwolle zult herkennen. Tijdens de Open Tuindagen exposeert Annelies tevens een aantal van haar op de natuur geïnspireerde aquarellen. Wij zijn geopend op zondag 18 juni 2017 speciaal voor het Groei & Bloei Open Tuinen Weekeind. U bent van harte welkom op Twentseweg 6, 8141MA te Heino! Voor meer informatie zie onze website Opens external link in new windowwww.desallandselandschapstuin.nl  Frank en  Annelies Naber

 

 

Peter & Annelies Borgers Twenteweg 13, 8141 PP Heino ( zaterdag en zondag)

Onze tuin is een bijzondere tuin door de manier van aanleg met verrassende stukjes en het vele hergebruik van het materiaal van de oorspronkelijk boerderij.
Onze planten zijn veelal zelf gekweekt of door ons gestekt met een speciale uitschieter in zijn soort, onze bijna 100 jaar oude Acer.
We hebben meestal een partytent staan met koffie en thee en een proeverij van jams en chutneys van fruit uit eigen tuin en keuken!
Daarnaast zijn er wat buxusstekken en brocante.
Wij begeleiden veelal de bezichtigingen zelf hoogstpersoonlijk.

meer

 

 

 

14
Oct
ZOMERTEMPERATUUR in HERFST
14
Oct
Een opmerkelijke tuin - Blik op de Tuin no. 923